Від редакції. Просимо представників громад надсилати до редакції для публікації розповіді про загиблих Героїв-земляків із фото за адресою gazeta@33kanal.com

Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Джулинська громада в жалобі

У запеклих боях за Україну загинув житель с. Ставки Владислав Синявський, 1998 р.н. 15 серпня його життя трагічно обірвалося. Водій військової частини А4986 загинув на бойових позиціях поблизу н.п. Костянтинівка Покровського району Донецької області під час штурмових дій противника. Поховали Героя у Гайвороні.

Козятин на колінах

Тут прощалися із Валерієм Кулаком, 1973 р. н. До війни працював в “Укртелекомі” на різних посадах. Закінчив Київський університет інформаційно – телекомунікаційних технологій. 28 вересня 2022 року був призваний до лав Збройних сил України. Служив в військовій частині А – 1329. А в березні цього року був відправлений на Харківський напрямок і весь цей час був під Куп’янськом. 8 серпня солдат, аудіотелефоніст – лінійний наглядач механізованого батальйону військової частини А 4722 Валерій Кулак в районі н.п. Синьківка Куп’янського району Харківської області загинув. Він вірив у Перемогу і крок за кроком наближав її!

Городківська громада втратила сина-Героя…

Воїн Олег Бабій тепер у Небесному строю.

14 серпня поблизу н.п. Неліпівка Бахмутського району Донецької області відбувся останній бій Захисника. Солдат Бабій був призваний на військову службу за мобілізацією. Служив сапером.

Герой-захисник був відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок.

Чорний смуток у Тульчинській громаді…

Тут прощалися із Мирославом Дівізінські. Солдат Ді­візінські служив навідником десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу 9 десантно-штурмової роти 3 десантно-штурмового батальйону. 11 серпня у районі н.п. Каучук Кореневського району Курської області російської федерації життєва зірка Мирослава Семеновича згасла.

Проте біда не ходить одна. Клятий ворог забрав життя ще одного захисника – Миколи Карабаджака, 2000 р. н. Після закінчення місцевої школи вступив до Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. У 2023 році одразу став на захист Батьківщини. Старший лейтенант Карабаджак служив заступником командира зенітної ракетної батареї з озброєння зенітного ракетно-артилерійського дивізіону.

15 серпня, в результаті влучання FPV-дрона противника у автомобіль, на автошляху між н.п. Цукурине та Гірник Покровського району Донецької області Герой-захисник отримав травми, несумісні із життям. Микола здійснив найбільший подвиг людини й справжнього чоловіка — віддав найцінніше за інших, за цілісність і незалежність України.

Знову трагічна звістка прийшла у Піщанську громаду

Тут втратили воїна-захисника Володимира Поворознюка,1977 року народження, жителя села Чорномин. Молодший сержант Поворознюк служив командиром танка танкового танкового батальйону. 15 серпня в результаті влучання fpv-дрона противника в автомобіль, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди на автошляху між населеними пунктами Цукурине та Гірник Покровського району Донецької області, наш земляк загинув.

Третя штурмова бригада осиротіла на одного героя…

Олег Пурдик загинув на Луганському напрямку 3 серпня, тіло героя лише зараз доставили в рідний Гайсин. Тут у вічність героя проводжали рідні: дружина Наталія Федорівна, батько Андрій Петрович, донька Вероніка й вся родина, побратими, знайомі та незнайомі гайсинчани….

Загинули у Суджі …

Анатолій Бредихін із села Мала Мочулка Теплицької громади Гайсинського району один із тих, хто виконував бойове завдання на територіі росії і наближав мир для України!

Простий чоловік, що вписав своє ім’я в героїчну боротьбу українського народу.

У загиблого залишилися два сини: Владислав та Микола, мати Галина Тимофіївна.

У Бершадській громаді попрощалися із загиблим воїном-захисником Сергієм Янчуком.

Був молодшим сержантом в/я А 0372.

9 серпня під час виконання бойового завдання в зоні бойових дій у Суджі Курської області загинув Сергій ЯНЧУК, житель села Баланівка.

Ризикуючи власним життям, віддав своє життя за кращу долю майбутніх поколінь.

У Краснопільській громаді попрощалися із воїном-захисником Богданом Кириченком.

У квітні цього року Богданові виповнилось 29 років…

Здобув професійну освіту, відслужив строкову службу. Працював в одному із ресторанних закладів Києва. В перші дні повномасштабного вторгнення російських військ на територію України він підписав контракт. У серпні 2022 року внаслідок ворожого обстрілу позицій в районі населеного пункту Любомирівка Миколаївської області, де ніс бойову службу Богдан, його було важко поранено.

Внаслідок мінно-вибухової травми юнак втратив ногу, отримав контузію і черепно-мозкову травму. А далі було тривале лікування та реабілітація. 10 серпня помер.

Гіркий смуток війни чорним крилом знову огорнув Жмеринську громаду

Віддав життя за рідну країну Георгій Морозов.

Патріот та справжній син свого народу, Георгій Морозов у листопаді 2022 року став на захист рідної держави, щоб назавжди вигнати окупантів з рідної землі та щоб більше ніколи ворог не топтав українську землю, не забирав життя земляків, не руйнував домівки українців та не диктував, яким шляхом йти волелюбному українському народу.

Радіотелефоніст, старший солдат Георгій Морозов самовіддано боронив неньку Україну та відстоював право кожного українця жити у вільній та суверенній державі. Але підступний ворог відібрав життя у воїна.

Серце нашого земляка перестало битись у медичному закладі Дніпра, де він тривалий час лікувався. Георгію навіки 46…

14 серпня «на щиті» до рідної домівки повертається наш земляк Роман Леськов, який 24 червня загинув за незалежність України і нашу свободу на Донецькому напрямку.

47-річний гранатометник, головний сержант Роман Леськов майже два місяці вважався безвісти зниклим, та родина жила надією, що Роман дасть про себе знати, але дива не сталося… Шляхом експертизи ДНК серед загиблих вдалося ідентифікувати тіло військового.

Могилів-Подільська громада прощалася з воїнами

19 серпня – із захисником  Костянтином Грачовим, який загинув 17 квітня 2023 року на Донеччині.

А 18 серпня прощалися з Воїном-захисником Олександром Войтюком, який помер 12 серпня, мужньо виконавши військовий обов’язок.

Вінницька громада прощалася з полеглими захисниками

Віталій Левандовський став на захист України у вересні 2023 року. У складі 474-го окремого піхотного батальйону брав участь у боях на Донеччині. Життя воїна обірвалося 14 червня під час виконання вій­ськового завдання поблизу населеного пункту Максимільянівка на Донеччині. Йому назавжди 58 років… Вдома на Віталія чекали дві доньки… Рідні до останнього не вірили, що він загинув на полі бою. Чекали, здавали тест ДНК, втім, дива не сталося…

Володимир Басовський добровольцем став на захист України у 2015-му. Півтора року воював з ворогом в АТО/ООС, коли чи не найважчі бої точилися на Краматорському напрямку. А на початку повномасштабного вторгнення росії знову повернувся на передову. Спочатку його військовою родиною була 61-а окрема механізована Степова бригада, пізніше – 53-я окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха. Брав участь в обороні та звільненні Херсона, у боях під Соледаром та Бахмутом.

Після бою 22 березня цього року поблизу села Тоненьке, що на Донеччині, Володимир деякий час вважався зниклим безвісти, але дива не сталося… Те зіткнення із рашистами було для нього останнім. Життя воїна обірвалося у 49 років…

Вдома на нього чекали дружина та донечка, батьки та молодший брат…

В’ячеслав Іфрім взяв до рук зброю у лютому цього року. Під час підготовки пройшов навчання у військовій академії, де здобув звання офіцера. Воював у лавах 82-ї окремої десантно-штурмової бригади. Свій останній бій воїн прийняв 9 серпня на східному напрямку.

В’ячеславу було лише 36 років… У чоловіка залишились дружина та семирічний син.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК