МЗС України закликало монгольську владу заарештувати російського диктатора Володимира Путіна й передати його до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.
Про це йдеться у заяві пресслужби відомства.

“Українська сторона сподівається, що уряд Монголії усвідомлює той факт, що Володимир Путін є воєнним злочинцем. На його арешт за підозрою у незаконному примусовому переміщенні українських дітей до Російської Федерації видано ордер Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого визнає Монголія”, – нагадали у відомстві.

Там зазначили, що викрадення українських дітей є лише одним із численних злочинів, серед яких також звірства проти українського народу, вбивства, зґвалтування, пограбування, обстріли цивільної інфраструктури та геноцид.

“Закликаємо монгольську владу виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт і передати Путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі”, – наголосили в МЗС.

Як відомо, 30 серпня пресслужба Кремля повідомила, що Путін 3 вересня має відвідати Монголію на запрошення президента країни Ухнагійна Хурелсуха. Поїздка Путіна до Монголії стане першим його візитом до країни, яка ратифікувала Римський статут. При цьому його прессекретар Дмитро Пєсков сказав, що в Кремлі не бояться арешту російського диктатора.