Вадим та Юрій Матюші обороняють країну на фронті. За зусилля у стримуванні ворога бійців нагородили відзнакою головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського «Срібний хрест». Брати родом з Брацлавської громади.

Про це повідомляють у Брацлавській селищній раді.

“Обидва військовослужбовці наразі перебувають на захисті нашої Вітчизни, а нещодавно були нагороджені відзнакою головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського «Срібний хрест». Почесні нагрудні знаки були присвоєні 28 серпня 2024 року за особистий внесок у справу розбудови й розвитку Збройних Сил України, успішне виконання бойових завдань під час проведення антитерористичних та об’єднаних операцій, а також операцій із підтримання безпеки та миру, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової, внутрішньої служби у повсякденній діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Вадим та Юрій Матуші народилися та виросли в селі Новоселівка. Обидва закінчили Харківський національний університет повітряних сил України.

Війна хлопців застала на службі у Збройних Силах України. З першого дня стали на захист України. Один – командиром взводу, інший – командиром військової частини. Нині одного з хлопців підвищили до посади командир батальйону та обидва військових мають звання майор.

Окрім цього Вадим Матюша, як один із кращих військовослужбовців, два роки поспіль брав участь у військовому параді на Хрещатику до Дня Незалежності України. Він ніс прапор свого університету. Має нагороди за відмінну військову службу.

Юрій Матюша нагороджений міністром оборони України Олексієм Резніковим Нагрудним знаком «За зразкову службу» та Відзнакою Президента України Володимира Зеленського «За військову службу Україні». А чисельних Почесних Грамот у хлопців і не перерахувати.