Щоб хворі не стояли в коридорах.

У Вінницькій обласній лікарні ім. М.І. Пирогова встановили багатомісні посилені секції для зон очікування. Обладнання закупили у межах проєкту «Посилене партнерство для сталого розвитку», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні.

Замість старих місць для сидіння закупили 90 багатомісних секцій із загальною кількістю 270 місць. Сума проєкту – 1 млн 135 тисяч грн.

“Це покращить комфортність перебування наших пацієнтів, адже це люди з Вінницької області, вони приїжджають із самого ранку з віддалених населених пунктів і в чергах хочуть просто посидіти, відпочити та дочекатися прийому лікаря. Наша лікарня, на жаль, не мала фінансової можливості їх придбати, були інші нагальні потреби – обладнання, медикаменти. Завдяки гранту ми отримали фінансування й реалізували проєкт”, – розповіла керівниця проєкту Оксана Кипоренко.

Поліклініка вдень приймає майже 600 відвідувачів.

Проєкт «Посилене партнерство для сталого розвитку» впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції, що представлений Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA). Ідеєю проєкту є оснащення сучасними ергономічними меблями просторів для комфортного очікування пацієнтів та осіб, що їх супроводжують.