Сучасні палати з ок­ре­мими санвузлами, нова система комунікацій та електричні функціональні ліжка – все це працює для пацієнтів в оновленому терапевтичному відділенні МКЛ №1. Не­щодавно у закладі закінчили другу чергу ремонту – на четвертому поверсі корпусу. 

Після ремонту відділення оглянув Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Це другий етап реконструкції терапевтичного від­ділення МКЛ №1, цього разу на 4-му поверсі. Минулого року ми зробили на п’ятому поверсі аналогічне відділення за таким же проєктом, – зазначає Він­ницький міський голова Сергій Моргунов. – Наразі в 11 палатах у досить сучасному, комфортному вигляді надають послуги пацієнтам».

Ремонт терапевтичного від­ділення обійшовся у 22 міль­йони гривень. Це кошти Він­ницької міської ради, та кошти, які зекономив сам заклад з фінансування НСЗУ.

Директор МКЛ №1 Костянтин Ліваковський розповів, що ремонтували другу частину клі­нічного терапевтичного від­ділення №1, що на 4-му поверсі медзакладу, з вересня 2023 року. Роботи закінчили у серпні 2024 року. За цей час зробили комплекс капітальних робіт, зокрема замінили перестінки, зробили штукатурення, провели нові комунікації, каналізацію, електричні комунікації. Переробили систему опалення.

Міський голова поспілкувався з медперсоналом

Відділення нараховує 11 палат на кожному поверсі, загалом – 42 ліжка. Для комфортного розміщення пацієнта та його швидкого відновлення кожна палата містить: електричне функціональне ліжко, зручний санвузол із поручнями та душову, кнопки для виклику медперсоналу, систему клімат-контролю, стіл, шафу та диван, телевізор, Wi-Fi, індивідуальне освітлення. Крім того, відділення оснащене пожежною сигналізацією та сучасними комутаційним обладнанням.

«Міська клінічна лікарня №1 – це кластерна багатопрофільна лікарня, яка надає широкий спектр медичних послуг. Терапевтичне відділення багато років потребувало оновлення. А його ремонт дав змогу наблизити умови перебування в стаціонарі до найкращих світових зразків у медицині», – вважає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Відремонтоване відділення