Від редакції. Просимо представників громад надсилати до редакції для публікації розповіді про загиблих Героїв-земляків із фото за адресою gazeta@33kanal.com

Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Ти далеко, вже десь в висоті,
добрим воїном будеш у Бога.
Вічна слава, Герою, тобі!
Жаль, скінчилась життєва дорога.

Важкий і болісний день для Піщанської громади. Загинув Помагайбіс Олександр Васильович, 8 вересня 1992 р.н., житель села Рудницьке.

9 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання в зоні бойових дій поблизу населеного пункту Фанасеєвка Курської області російської федерації, Олександр прийняв свій останній бій. Старший солдат Помагайбіс Олександр служив навідником 3 механізованого відділення 1 механізованого взводу 1 механізованої роти.

Забране життя – найвища ціна за мир

В районі населеного пункту Берестове Куп’янського району Харківської області загинув Барладін Анатолій Іванович, 1971 р. н., житель с.Дахталія.

Старший солдат Барладін Анатолій служив номером обслуги гранатометного відділення гранатометного взводу механізованого батальйону.

Забрали у вічність журавлі…

Ще один журавель, Радич Дмитро Олексійович, відлетів від нас. Старший сержант служив сапером інженерного-саперного відділення 2 стрілецького батальйону. 15 вересня під час виконання бойового завдання в районі оборони населеного пункту Райгородка Сватівського району Луганської області наш Герой-захисник загинув…

Ще одна тривожна звістка…

Подвійне горе постукало чорним крилом в Брацлавську громаду. Уквітчаний шлях з державними прапорами стелитиметься до села Довжок, на малу батьківщину Якимишина Віталія Юрі­йовича.

Віталій Юрійович народився 29 жовтня 1983 року. Після закінчення Гайсинського медичного фахового коледжу працював фельдшером в с.Вовчок Брацлавської громади. Згодом переїхав у м.Жмеринка, звідки був призваний на військову службу.

Старший сержант Якимишин Віталій служив санітарним ін­структором медичного пункту стрілецького батальйону. Був учасником АТО. З початком повномасштабного вторгнення воював на Покровському напрямку.

16 вересня в результаті ДТП на трасі неподалік села Рів Жмеринського району Вінницької області наш Герой-захисник отримав травми, несумісні із життям.

За час військової служби був нагороджений медаллю «Учасник АТО», відзнакою Президента України «За участь в Антитерористичній операції», медаллю «За військову службу Україні», медаллю «За врятоване життя», відзнакою Міністерства оборони України «Знак пошани».

Загинув за мир в Україні…

Під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Цукурине Покровського району Донецької області загинув Мустаца Ігор Миколайович, 22 березня 1974 р. н., житель смт Брацлав. Служив стрільцем-помічником гранатометника механізованого батальйону. 14 вересня життєва зірка нашого Героя-захисника згасла.

Знову сумна звістка

За Україну відав своє життя Шестопалько Микола Юрійович, 1982 р. н., житель села Ракова Томашпільської громади.

Солдат Шестопалько Микола Юрійович служив стільцем-санітаром. Звістка про статус безвісти зниклого давала надію, яка жорстоко розвіялася. Підтвердився факт загибелі.

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Ласточкіне Донецької області, 16 лютого, життєва зірка нашого земляка навічно згасла.

Тульчинщина в жалобі…

Ще одне життя віддане за Україну…

До рідної оселі востаннє рухатиметься кортеж з тілом воїна – Гонтарука Миколи Олександровича, 1995 р. н., жителя смт Вапнярка.

Солдат Гонтарук Микола служив майстром-номером обслуги мінометної батареї.

За період служби і до останньої хвилини свого життя наш Герой-Оборонець був відданий своїй Батьківщині. Захисник проходив лікування в «Дніпропетровській багатопрофільній клінічній лікарні». Лікарі боролись за життя Миколи Олександровича. Проте 6 вересня його серце навіки зупинилося...

Вінницька громада прощається з полеглими захисниками

Олександр Олексієнко долучився до війська цьогоріч. Боронив Батьківщину у лавах 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади. Життя воїна обірвалось 11 вересня у бою поблизу села Парасковіївка Покровського району Донецької області. Йому було лише 36 років…

Вінничанин Юрій Антонюк мо­білізувався до ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення. Воював у підрозділі радіоелектронної боротьби 22-ї окремої механізованої бригади, яка утримувала рубежі на донецькому напрямку. В одному із таких боїв жит­тя воїна трагічно обірвалося. Це сталося 19 грудня 2023 року поблизу села Кліщіївка Бахмутського району. Оборонцю був 31 рік.

Павло Присяжнюк добровольцем став на захист країни на початку великої війни. У званні молодшого сержанта воював у складі 59-ї ОМБ імені Якова Гандзюка на донецькому напрямку.

Нагороджений вищою військовою відзнакою – нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі III ступеня». Свій останній бій оборонець прийняв 8 вересня поблизу міста Гірник Курахівської міської громади Покровського району.

У Соболівській громаді провели у вічність загиблого героя Івана Ткачука

Народився Іван Олександрович 04.07.1995 року. Молодший лейтенант був командиром взводу десантно-штурмової роти батальйону ДШВ військової частини А0224. 9 вересня біля села Парасковіївка Покровського району Донецької області, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України, загинув шиманівчанин Іван Ткачук.

У Тростянецькій громаді попрощалися із загиблим захисником Олександром Солов’єм

Майже рік була невідома доля воїна з Капустян. На жаль, сподівання на краще не виправдалися... 5 жовтня 2023 року солдат ЗСУ Олександр Соловей загинув на Покровському напрямку. Навіки лише 32…

У Ладижині попрощалися із загиблим солдатом Володимиром Шмиганівським

Володимир народився 14 лютого 1978 року в Ладижині. Після закінчення школи пішов працювати, згодом був призваний на строкову службу. Працював на Одеській залізниці, заводі з виробництва силікатної цегли, Ладижинській ТЕС.

У лавах ЗСУ служив водієм-механіком відділення аерозольного маскування взводу радіаційного, хімічного, біологічного захисту в/ч А 5068. 7 вересня 2024 року, перебуваючи в лікарні міста Шепетівка Хмельницької області, Володимир помер.

Від важких опіків, які отримав під час воєнних дій, у шпиталі помер відважний захисник України Олександр Черноусов.

Народився 1 лютого 1980 року в м.Калинівка. У 2014 році чоловіка мобілізували до війська, й впродовж двох років він захищав рідну землю від російських окупантів. Знову на захист Вітчизни Олександр Черноусов став на початку березня 2022 року. Під час одного із боїв був важко поранений, але після операції та лікування знову став у стрій та повернувся до побратимів.

Олег Козак віддав своє життя за свободу і незалежність нашої країни. Олег Козак народився 1 жовтня 1970 року в селі Радівка. Працював водієм в ПП «Радівське». 22 липня 2024 року Олег Іванович був призваний до лав Збройних сил України. А вже 12 вересня 2024 року загинув у Покровському районі, виконуючи бойове завдання.

Біль та невимовна печаль наповнили Жмеринку

Жмеринщина 13 вересня востаннє зустріла та навіки попрощалась з Героєм-земляком Ан­дрієм Мацеруком. Пліч-о-пліч з побратимами 3-го механізованого відділення 61 степової бригади наш земляк щодня наближав Перемогу, та 6 вересня під час виконання одного з бойових завдань в рамках проведення Курської операції серце 46-річного воїна назавжди перестало битись.

Він був і водієм, і механіком, і снайпером-стрільцем. Наш земляк тримав оборону на Харківському та Покровському напрямках, звільняв від ворога Херсонщину, воював на Донецькому напрямку, пройшов Бахмут та Соледар.

15 вересня Жмеринська міська територіальна громада востаннє зустріла та назавжди провела останньою земною дорогою у зас­віти Героя-земляка Олександра Смірнова.

Мужній воїн, старший солдат 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка до останнього подиху виконував свій військовий обов'язок. Серце безстрашного захисника назавжди зупинилось 11 вересня у Покровську на Донеччині.

Лиха звістка у Козятинській громаді

У боротьбі за нашу Незалежність загинув Чабан Олександр Анатолійович, 1982 р.н.

13 вересня Могилів-Поді­льська громада попрощалася з нашим Воїном-прикордонником — підполковником Фустієм Віталієм Володимировичем, який загинув 9 вересня 2024 року. Віталій народився у селі Козиряни Кельменецького р-ну Чернівецької області. Служив у нашому Могилів-Подільському прикордонному загоні, з якого поїхав боронити рідну землю від російських окупантів.

У Немирівській громаді попрощалися із загиблими Героями

17 вересня Немирівська громада попрощалася зі своїм земляком Столяренком Михайлом Олександровичем.

І ще одна похоронка у громаді: 9 вересня героїчно загинув житель м. Немирова Марценюк Сергій Олександрович, 27.12.1995 р.н. Немирівська громада у жалобі.

У Шаргороді прощалися з земляком — воїном ЗСУ Киватицьким Віталієм Івановичем з села Івашківці.

Влітку цього року солдат став до лав ЗСУ. За рідну Україну Віталій приніс найвищу жертву – власне життя. Поховали бійця Збройних Сил України Віталія Киватицького на Івашківському кладовищі.

Сабашук Віктор Васильович, 21.08.1990 - 07.09.2024рр., - солдат ЗСУ, старший стрілець.

Народився та проживав у с. Літин. Навчався у Чернятинському фаховому коледжі Вінницького національного аграрного університету. Разом із дружиною Анною виховував двох дітей.

1  вересня 2024 р. під час виконання бойового завдання у н.п. Черкаська Конопелька Курської області, рф, Віктор отримав важкі поранення та був направлений на лікування у м. Київ. Та, на жаль,  7 вересня серце хороброго воїна  навіки зупинилося.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК