Центр стратегічних комунікацій пояснює

16 вересня МЗС України звернулося до ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) з проханням долучитися до заходів гуманітарного реагування у підконтрольних Україні районах курської області рф.

▶ Україна дотримується усіх норм і принципів міжнародного гуманітарного права та прав людини, здійснюючи ефективний контроль окремих районів курської області рф.

▶ Сили оборони України демонструють високий професіоналізм, зокрема коли йдеться про захист цивільного населення під час ведення бойових дій.

▶ Присутність міжнародних організацій може додатково покращити якість заходів гуманітарного реагування в інтересах населення курської області рф.

▶ Ми не приховуємо від світу ситуацію на підконтрольних Україні російських територіях. Міжнародні місії можуть самі пересвідчитися у безпідставності російських вигадок про «українські звірства».

▶ Негативна реакція кремля на пропозицію України свідчить про зневагу рф до власного народу та його гуманітарних потреб, а також про страх дозволити міжнародним спостерігачам побачити реальну ситуацію.