Щоб зрозуміти, наскільки агентурою ворога була обплутана навіть не вся Україна, а верхівка її влади й інших органів, в тому числі прокуратури і журналістики, церкви МП, варто уважно вчитатись в лише це обвинувачення.

Один із фігурантів справи, нардеп п’яти скликань Верховної Ради Деркач втік з України та став сенатором РФ. Колишній головний військовий прокурор Кулик також. Він зараз у Німеччині.

ДБР завершило розслідування держзради нардепа і відомого журналіста Дубінського. А за ним розплутався ось який клубок.

Державне бюро розслідувань завершило розслідування стосовно народного депутата України Олександра Дубінського та ще чотирьох осіб, які вчинили держ­зраду у складі злочинної організації.

Ось що повідомляє ДБР та ОГП: «За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування стосовно п’яти учасників злочинної організації — чинного та колишнього народних депутатів України, експрокурора та двох керівників головного управління Генштабу ЗСРФ».

Згідно зі справою, йдеться про Олександра Дубінського (позивний Буратіно), Андрія Деркача, його колишнього помічника Ігоря Колеснікова (позивний Ветеран), за матеріалами СБУ вже засуджений і відбуває покарання за державну зраду) та тодішній прокурор Костянтин Кулик (позивний Птичка).

Розслідуванням встановлено, що у 2016 році головне управ­ління Генштабу ЗС РФ створило злочинну ор­ганізацію, до якої увійшли двоє народних депутатів України, колишній працівник Генпрокуратури та інші особи. Організація займалася розхитуванням суспільно-політичної ситуації в Україні і дискредитацією української держави на міжнародній арені та діяла у вигляді агентурної мережі до 2022 року.

За таку діяльність учасники злочинної організації отримували гроші від генерального штабу РФ.

Дубінський здійснював ін­формаційно-підривну діяль­ність на користь держави-агресора. Він поширював російські наративи, у тому числі про вище політичне керівництво України. Для їх розповсюдження він брав участь у публічних заходах.

У листопаді 2019 року нардепи організували спільну пресконференцію, на якій поширювали інформацію про нібито міжнародну корупцію посадових осіб США, намагаючись погіршити відносини між Україною та її стратегічним партнером.

Також у червні 2020 року колишній прокурор провів спільну із екснардепом (Деркачем - ред.) пресконференцію, на якій вони публічно «обґрунтовували» фейки на користь Кремля, у тому числі про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США.

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ Деркач та Кулик втекли за кордон та переховуються від правосуддя.

Чинний народний обранець — Дубінський — перебуває під вартою.

Згідно з даними слідства, за вказівкою російських спецслужб Дубінський зі спільниками організовували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипломатичних відносин зі США та ускладнення вступу України до Європейського Союзу та НАТО.

Цей приклад показує, що критикувати Україну та викривати в ній корупційні схеми можуть не лише для того, щоб очистити суспільство, але й на замовлення спецслужб ворога, щоб дискредитувати її в очах партнерів. Тому будьте обережні і, як кажуть, відсіюйте «зерно від полови».

Як відомо, за показами вже арештованого спільника, Деркач був елітним агентом ГРУ. З ним особисто зустрічався генерал, що курує агентуру ГРУ в Україні. Це той самий В. Алєк­сєєв, що народився і закін­чив школу у с. Голодьках, що у Хмільницькому районі на Вінниччині.

Деркач під час повномасштабного вторгнення рф мав курувати силові підрозділи завербованих ворогом агентів, під час захвату влади в Україні. Вони офіційно діяли як охоронні фірми і отримали дозволи на зброю.

Що це елітний кадр розвідки ФСБ, свідчить і той факт, що днями вже в рф він обраний сенатором до парламенту РФ. Ось як!

А ще Андрій Деркач відомий не лише тим, що 5 скликань був нардепом ВР, але й його батько Андрій Деркач очолював СБУ за часів президента Кучми. Деркач-молодший є його похресником.

А ще він сват не менш відомого і цікавого своїми діяннями Володимира Литвина. За деякими показами підозрюваних, А. Деркач отримував мільйони коштів від РФ за зраду саме через картки своїх родичів. Одна із його доньок є невісткою Володимира Литвина.

Андрій Деркач — один із спонсорів філіалу російської церкви — МП в Україні. Тепер розумієте чому?

Не менш цікавий і агент — прокурор Костятин Кулик. Він не просто прокурор, а був головним прокурором АТО. Уявляєте, мав доступ до всіх таємниць! То як та бідна Україна могла перемагати?!

Про те, що журналісти можуть ось так, «викриваючи корупцію», бути завербованими агентами ворога і саме так розхитувати ситуацію в країні, свідчить історія нині нардепа Олександра Дубінського. Ну хто міг уявити, що цей популярний журналіст і навіть депутат виявиться ось таким, витесаним російською розвідкою, агентом Буратіно?

Що ось такі люди публічних професій, дипломати (приклад завербованого українського дипломата А.Теліженка), священники і навіть громадські активісти можуть працювати на ворога, говорить наступна статистика: СБУ повідомило, що 50 агентів ворога прикривались статусом громадських активістів і працювали не на Україну, а проти неї.

Не менш цікава і організована агентурна сітка ворога, до якої входив, як підозрюють, нардеп багатьох скликань Нестор Шуфрич. Про те, що він помер у СІЗО, повідомляли нещодавно ЗМІ. Але це виявилось неправдою, і «воскреслий» нардеп, підозрюваний у держраді, зараз вивчає матеріали своєї справи, щоб постати перед судом. Про те, як він переписав чимало свого майна на загадкову Тетяну із Харпачки, що на Вінниччині, ми вже писали. І ще напишемо. Слідкуємо і пильнуємо. Ворог не спить.

Андрій Власенко