До Вінниці прибула американська пара Тайлера і Ніккі Чай, яка влаштувала супермарафон заради підтримки України. Активісти планують пробігти дистанцію від Івано-Франківська до Запоріжжя. На шляху збиратимуть кошти на допомогу захисникам, переселенцям та дітям, постраждалим від війни.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

Подружжя побувало в Івано-Франківську, Тернополі та Хмельницькому, а Вінниця стала четвертим великим містом шляху. У межах обласного центру до американців приєдналися представники капеланського батальйону «Маріуполь», вихованці міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста та студенти Вінницького гуманітарного педагогічного коледжу.

Вперше до України Тайлер і Ніккі приїхали на початку року. Вони почули історії солдат, переселенців та дітей та вирішили здійснити інформаційний забіг. Під час марафону атлети спільно з командою ведуть стріми та прямі трансляції, щоб глядачі по той бік океану дізнались більше про Україну.

«Ми підтримуємо духовно наше військо і наші спільні друзі познайомили нас із Ніккі та Тайлером. Пів року тому вони завітали до України й полюбили нашу країну. І саме тому вирішили здійснити цей неймовірний забіг. Ми дякуємо їм за підтримку. Вони не політики й не військові, втім вони як атлети вирішили підтримати нашу державу на шляху до Перемоги», – говорить Як розповів керівник капеланського батальйону «Маріуполь» Геннадій Мохненко.

Маршрут складає близько 1200 кілометрів або 750 миль. Пара пробігає п’ять марафонських дистанцій щотижня, з вівторка по суботу, а на два дні роблять паузи для відпочинку, пресконференцій, публічних виступів та зустрічей.

«Ми не професійні атлети, ми подолали всього один марафон до того, як здійснити цей благодійний забіг. Проте, хочемо зробити щось неможливе сьогодні на вашу підтримку. Ми тут заради вас і підтримуємо вас у боротьбі за незалежність, свободу та демократію», – говорить Ніккі Чай.

«Ми розуміємо, що не можемо особисто допомогти виграти війну, але хочемо показати, що підтримуємо Україну», – додав Тайлер.