На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники активно проводять мобілізацію місцевого населення. Від початку поточного року близько 7 тисяч осіб з ТОТ вже підписали контракт з військами РФ.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

У Центрі зазначили, що російські загарбники намагаються підтримувати активні темпи залучення місцевих жителів окупованих територій на сході та півдні України до вступу в ряди своєї армії.

Також вказується, що ворожі війська та окупаційні “адміністрації” мають намір збільшувати показники щодо мобілізації населення на захоплених територіях України.

У ЦНС звернули увалу, що “основною і єдиною” причиною залученості населення ТОТ в ряди росармії є високий рівень безробіття та складне матеріальне становище.

“На другому місці – це зумовлено агресивною дезінформаційною кампанією РФ проти України”, – передали у Центрі. Так, росіяни намагаються “підкупом” умовити населення на окупованих українських територіях місцеве вступати до ЗС РФ, натомість обіцяючи право на отримання земельних ділянок.

Як відомо, у серпні видання Bloomberg писало, що Москва може оголосити нову мобілізацію через нестачу солдатів у Курській області, де триває операція ЗСУ. Також повідомлялося, що у вересні російський диктатор Володимир Путін наказав збільшити кількість армії до 2 млн 389 тисяч осіб. Чисельність військовослужбовців збільшилася до 1,5 млн осіб.