За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури забезпечено відшкодування 5,5 млн грн несплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) в межах кримінального провадження щодо ухилення від сплати ЄСВ у великих розмірах (ч. 2 ст. 212-1 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що упродовж 2022 – 2024 років бухгалтер сільськогосподарського підприємства з Хмільницького району умисно не сплачувала ЄСВ у повному обсязі, чим спричинила ненадходження до бюджету понад 5,5 млн грн.

У ході слідства завдані бюджету збитки підприємством повністю добровільно відшкодовано, а також сплачено 1 млн грн штрафних санкцій, відтак кримінальне провадження направлено до суду для звільнення обвинуваченої від кримінальної відповідальності у передбаченому законом порядку (ч. 4 ст. 212-1 КК України).

Досудове розслідування здійснювалося детективами ТУ БЕБ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури