Жовтень 2024 року в Україні обіцяє бути теплішим, ніж зазвичай, з деякими похолоданнями та опадами.

За прогнозами синоптиків з “Укргідрометцентру”, середня температура повітря протягом місяця сягатиме 7-13°C, що на 1-1,5°C перевищує багаторічні кліматичні норми. Кількість опадів очікується в межах від 31 до 67 мм, а в Карпатах — до 101 мм, що також відповідає стандартним показникам для цієї пори року.

Синоптики зазначають, що перша половина жовтня може супроводжуватися заморозками, які є типовими для цього місяця. Попри це, жовтень залишається теплішим, ніж звичайно. В північних регіонах країни температури коливатимуться між 6-7°C, у центральних і східних областях — 8-9°C, у Карпатах — 4-5°C, а на півдні Криму можливе підвищення до 14°C.

Читайте також: “З цим потрібно боротися”: Олег Сенцов озвучив своє бачення мобілізації

За словами керівниці відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяни Адаменко, друга половина місяця може принести більше опадів та похолодання. Зокрема, підвищена ймовірність дощової погоди та навіть перших снігопадів на початку третьої декади жовтня. Попри ці погодні зміни, серйозних аномалій не очікується.

Погодні ресурси meteofor та sinoptik підтверджують, що жовтень буде теплим, особливо на півдні, з мінімальними опадами. Західні та північні регіони можуть стикнутися з більш дощовою погодою, але загалом місяць обіцяє залишатися комфортним для українців.