Будівельний бізнес стає не тільки дуже прибутковою, але й ризикованою справою. Бо, як показує ця історія, хтось із конкурентів може захотіти прибрати «перепону» зі свого шляху.

Принаймні, саме так і ви­рішив розібратися з ненависним суперником голова одного з житлово-будівельних кооперативів у Хмельницькому. Сорокарічного відомого бізнесмена, який займався будівництвом не лише в Хмельницькій, але й Віннницькій областях, не стримувала думка про майбутнє дружини, дітей жертви та й особиста подальша доля, він твердо вирішив розшукати того, хто виконає кримінальний задум.

Чим же насолив бізнесмену земляк, якого надумав позбутися раз і назавжди? 51-річний хмельничанин, якого «замовив» голова ЖБК, теж крутився на ринку забудовників, і саме він став господарником на кількох об’єктах будівництва, якими раніше займалася компанія замовника вбивства. Задумавши розправу, «кмітливий» під­приємець вже був підсудним — на розгляді перебувала справа про заволодіння коштами інвесторів під час будівництва житлового кварталу в одному з міст України. Але правду кажуть, що конкурент для таких ось представників бізнесу – як червона ганчірка для бика.

Тож зловмисник звернувся до знайомого з пропозицією підсобити у цьому «делікатному» питанні. Проте тверезого глузду у приятеля було більше, і він повідомив правоохоронцям про замовлення на вбивство. Згодом замовник вийшов на виконавців, якими насправді були працівники поліції. Вони інсценізували вбивство, надіслали фото з місця «вбивства», а зловмисник переказав частину суми — 10 тисяч гривень за це.

Зараз справу передали до суду. За ор­ганізацію умисного вбивства на замовлення у Кримінальному кодексі України передбачене покарання від 10 до 15 років тюрми або ж довічне позбавлення волі.

Якщо і буде щось будувати начальник ЖБК, то лише в тюрмі.

Ольга ДУБІНСЬКА