Військовий родом з села Велика Киріївка Гайсинського району.

Про це 7 жовтня повідомили у бригаді.

“Бої за Бахмут, Павлівку, Вугледар, Микільське, Новомихайлівку, Водяне. Знов Вугледар. Період, який тривав більше двох років. Це час, коли ворог не зламав нас. Це бої, які об’єднали. Це шлях, котрий ми пройшли під керівництвом Героя України та Народного Героя України полковника Івана Вінніка. Дякуємо за стійкість, силу, волю, мудрість та любов до особового складу! Успіху та перемог на новому шляху. Пане полковнику, честь! Далі Чорних Запорожців вестиме в бій полковник Олександр Охріменко. Нові цілі, завдання, мета і набуття спроможностей. Противнику легко не буде. Разом до Перемоги!” – йдеться у повідомленні.

Олександр Охріменко на війні з 2014 року. З жовтня 2021 року очолював 14 бригаду, яка після повномасштабного вторгнення під його командуванням вела бої на Київщині та Житомирщині, Миколаївщині та Донбасі, звільнила Харківщину.

З липня 2023 очолив Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки після скандалу з факатами корупції військкома Євгена Борисова.

На цій посаді Охріменко змінив Івана Вінніка. В оперативному командуванні «Північ» його звільнення пояснювали призначенням на вищу посаду. Водночас нардепка Марʼяна Безугла стверджувала, що Вінніка звільнили через зрив ротації бригади з Вугледару.