Планував сховатись за межами військового підрозділу і корегувати по ньому обстріл загарбників

Курсант навчального батальйону «зливав» ворогу інформацію про сили оборони на Вінниччині та Одещині

Затримали курсанта навчального батальйону школи індивідуальної підготовки військової частини, який працював інформатором ворога. “Кріт” намагався скоригувати вогонь по своєму підрозділу.

Про це повідомляють у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону

“Курсант був завербований співробітником спеціального розвідувального органу РФ. Він за грошову винагороду виконував спеціальні завдання в інтересах ворога на шкоду державній безпеці України. Перебуваючи за місцем проходження військової служби, підозрюваний неодноразово передавав куратору дані щодо розташування навчальних центрів, військових частин на території Одеської та Вінницької областей, блокпостів ЗСУ та ТрО, а також схеми переміщення військової техніки”, – йдеться у повідомленні.

Як додають в управлінні Служби безпеки України Вінниччини, зрадником виявився 30-річний житель Одеси. Російська спецслужба завербувала його через Telegram-канали, де він шукав швидкий заробіток. Спочатку фігурант виконав «тестове завдання» ворога, а потім у серпні 2024 року за вказівкою російського куратора вступив на військову службу до однієї з військових частин ЗСУ.

Пріоритетними цілями ворога були навчальні центри та пункти постійної дислокації сил ППО, куди влаштувався їхній «кріт». Окупанти сподівалися завдати вогневе ураження по об’єктах у той час, коли там буде найбільше зосередження українських захисників. Сам зрадник у момент атаки планував сховатися за межами військової частини, щоб у подальшому продовжити коригування вогню.

Чоловіка затримали та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави. Йому повідомлено про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України)

Ця стаття передбачає не менше 15 років покарання, а то й довічне.