Печерський районний суд відправив під варту на два місяці з можливістю внесення застави майже 50 мільйонів гривень депутатку Хмельницької міської ради Світлану Баранську, у якої напередодні виявили понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості.

Прокуратура повідомляє : “Депутатці Хмельницької міськради, яка підозрюється у незаконному збагаченні, за клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави у сумі 49 млн грн”.

Як зазначає “Суспільне” під час засідання сторона обвинувачення просила суд обрати запобіжний захід для Світлани Баранської у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 мільйонів гривень.

Проте сторона захисту заявила, що орган досудового розслідування не надав доказів, що знайдені гроші належали Світлані Баранській: “У нас вже є свідок, який підтвердить, що гроші які були в скриньках, дали Барановській потримати в орендованій банківській скриньці, поки той свідок виїжджав за кордон”.

Також адвокат зазначив, що Баранська доглядає за хворою матір’ю, лежачою свекрухою, неповнолітньою донькою.

9 жовтня працівники Державного бюро розслідувань виявили у депутатки Хмельницької місцевої ради Світлани Баранської понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості.

В межах розслідування кримінального провадження правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання депутатки. В ході обшуків вилучено понад 1 млн 491 тис доларів США, 30 тис євро, 500 тис грн, уточнює прокуратура.

Ці кошти фігурантка не внесла до своєї щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування.