Квадробери — це молодіжна субкультура родом з Японії, своєрідний спорт з пересуванням на чотирьох кінцівках, як тварини. Тренд почав стрімко набирати популярності в усьому світі, зокрема і в Україні. Субкультура популярна серед дітей і підлітків. На думку дитячих психологів, квадробінг пов’язаний з віковими особливостями дітей, коли є потреба чимось виділитися і водночас прибитися до якоїсь “зграї”. Це нормальний процес дорослішання.

Але у рф  вважають, що квадробінг “потенційно небезпечна течія”, яка калічить неповнолітніх. Зокрема, сприяє виникненню “дивної поведінки” і спотворює сприйняття реальності.

“Карати треба тих, хто робить цей рух популярним, привабливим”, — заявляють представники РПЦ.

Російська влада роздуває цю тему, щоб росіяни менше говорили і думали про неправедну війну в Україні. У держдумі рф готують законопроєкт, який передбачає покарання за прогулянки з нашийниками та повідцями, приймання їжі з мисок, посиденьки в клітках тощо.

Батьки, школа мають підтримувати те, що корисно, і не підтримувати те, що може порушити комунікацію. Ця субкультура не вважається психічним розладом, вона сама пройде через якийсь час.

Ірина МИХАЙЛЮК