Колишній глава “Роскосмосу” і окупаційний сенатор від Запорізької області Дмитро Рогозін визнав, що Чорноморський флот РФ “змінив прописку” через атаки українських морських безпілотників.

Рогозін в інтерв’ю “Московському комсомольцю”: “Якщо ще раз повернутися до систем озброєння і до того, яких змін зазнали під час «сво», способи бойового застосування, то показовий приклад – Чорноморський флот.

Він був змушений змінити, по суті справи, свою прописку, через те, що наші великі кораблі стали просто великими мішенями для безекіпажних катерів противника”.

Нагадуємо, що Головне управління розвідки повідомило, що в ніч із 31 січня на 1 лютого 2024 року воїни спецпідрозділу “Group 13” ГУР Міноборони знищили ракетний катер “Івановєц” Чорноморського флоту РФ.

4 серпня 2023 року Служба безпеки України заявила, що провела спецоперацію в бухті Новоросійська у Росії: там надводний дрон пошкодив великий десантний корабель “Оленегорський горняк”, спричинивши “серйозну пробоїну”.

За даними розвідки, через українські атаки на військовий флот Росії окупанти намагаються створити військово-морську базу в Очамчире на окупованій території Грузії.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на початок 2024 року українські сили вивели з ладу за час широкомасштабного вторгнення близько 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ.