Японське агентство NHK з посиланням на південнокорейську розвідувальну службу заявляє, що Південна Корея ідентифікувала північнокорейського інженера-ракетника, який брав участь у запуску російської ракети на лінії фронту на сході України.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї у п’ятницю також заявила, що цей інженер, ймовірно, та сама людина, яка супроводжувала північнокорейського лідера Кім Чен Ина минулого року під час інспекції заводу з виробництва боєприпасів.

Розвідка проаналізувало фотографію, яка, ймовірно, була зроблена поблизу Донецької області України в невідому дату. Вважається, що це місце є місцем запуску балістичних ракет малої дальності північнокорейського виробництва. Повідомляється, що технологія розпізнавання облич дозволяє з більш ніж 80-відсотковою ймовірністю стверджувати, що одна людина на фото – це інженер, який супроводжував Кіма в серпні минулого року під час відвідування заводу, що виробляє мобільні пускові установки для ракет.

Південнокорейська розвідка повідомляє, що північнокорейські інженери, відряджені до російських військ в Україні, схоже, підтримують запуски зброї північнокорейського виробництва, а також займаються пошуком нових технологій.