До Києва з неанонсованим візитом прибув міністр оборони США Ллойд Остін. Остін зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умеровим.

Остін в соцмережі Х повідомив, що прибув до Києва, оскільки майбутнє допомоги США Україні “залежить від неминучих президентських виборів у США, а Росія продовжує досягати невеликих, але постійних успіхів на фронті”.

Остіна: “Я повертаюся в Україну вчетверте, як міністр оборони, демонструючи, що США разом з міжнародною спільнотою продовжують підтримувати Україну”.

Як пишуть журналісти, Остін планує зустрітися у Києві з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умеровим, щоб обговорити потреби України в озброєнні та те, як США можуть продовжувати підтримувати українські Сили оборони протягом наступного року.

“Візит міністра також стане моментом для нього, щоб “відступити” і поглянути на “дугу” відносин США та України за останні два з половиною роки війни”, – сказав високопоставлений посадовець оборони.