Росія не може продовжувати свою агресію без допомоги і якщо залишиться без іноземних ресурсів, то війна швидко закінчиться. Про це у понеділок, 21 жовтня, заявив на засіданні Ради Безпеки ООН заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд.

Він зауважив, що Росія зазнає надзвичайних втрат на полі бою завдяки хоробрості та ефективності українських військових і нагадав про інформацію щодо перекидання північнокорейських військових до РФ.

“Росія не може продовжувати свою агресію без допомоги”, – зазначив представник США в ООН, додавши, що це означає, що “війна закінчиться, якщо Іран і КНДР припинять надавати військову допомогу, а також якщо Китай припинить поставки товарів подвійного призначення та компонентів”.

Дипломат підкреслив, що партнерські відносини РФ із КНДР, Іраном і Китаєм посилюють загрози миру та безпеці за межами України. І це стосується не лише Європи, але й Індо-Тихоокеанського регіону, Близького Сходу та Африки.

Як відомо, голова ГУР Буданов стверджує, що близько 11 тисяч піхотинців КНДР проходять бойову підготовку на сході Росії. Вони будуть відправлені на фронт у листопаді.