Росіяни перекидають підкріплення на фронт з північнокорейських військових у КамАЗах з цивільними номерами, свідчить перехоплення ГУР.

ГУР у Facebook повідомили, що 27 жовтня 2024 року на трасі “Курск-Воронєж”поліцейські зупинили КамАЗ з цивільними номерами, завантажений  північнокорейськими військовими.

Повідомляється, що у водія, який віз у причепі підкріплення з КНДР, не було бойового розпорядження.

У здобутому українською розвідкою радіоперехопленні штабісти 810-ї окремої бригади морської піхоти російської окупаційної армії, якій і призначалась північнокорейська підмога з КамАЗу, намагаються з’ясувати чи є в них на балансі зупинена вантажівка і чому в шофера немає належних паперів.

13 жовтня Зеленський заявив, що Північна Корея постачає Росії не лише зброю, але й особовий склад до військових сил, і закликав партнерів посилити підтримку України. 17 жовтня президент уточнив, що Росія має намір залучити близько 10 тисяч солдатів з Північної Кореї до війни проти України.

18 жовтня керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов підтвердив, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців наразі проходять підготовку на сході Росії. Вони будуть готові до участі в бойових діях проти України вже з 1 листопада.

23 жовтня розвідка Південної Кореї повідомила, що Північна Корея відправила до Росії 3000 військових для підтримки окупантів на війні проти України і також намагається ізолювати сім’ї відібраних солдатів в певному місці, щоб інформація не поширювалась.