1 грудня українці отримають підтримку у 1000 грн. Про це повідомив президент Зеленський.

– Опалювальний сезон. Зима. Багато роботи в енергетиці – це захист об’єктів, робота над стійкістю системи. Готуються регіони, готуються громади. Готуються військові. І окрім таких системних речей, є рішення, які можуть бути ухвалені безпосередньо для підтримки людей, – сказав він.

Володимир Зеленський повідомив, що доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні, в межах якої кожен українець отримає 1 тисячу гривень.

– єПідтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень, а кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики. Квитки – це Укрзалізниця. Українські лікарські засоби. Також доручив, щоб ці кошти можна було витратити на українські книжки, на культурні послуги. Можна донатити на військових – волонтерам, на дрони, – сказав він.

Володимир Зеленський повідомив, що всі деталі щодо цієї програми має визначити Кабмін і представити все це українцям.

– Я чекаю цього найближчим часом. Першого грудня гроші мають бути у людей, – наголосив він. Президент не повідомив, чи буде ця програма щомісячною і чи будуть українці отримувати підтримку в 1000 грн у наступні місяці.

Тим часом, цією новацією не вдоволені представники малого та середнього бізнесу, яким суттєво підвищили податки. Для багатьох нові податки можкуть стати непідйомними. І надовго тисяч для кожного українця з бюджету не вистачить. Аби вастачило на армію.