– Комуністи прийшли без прапорів і плакатів! Їх очолювала Закусілова. Заявки на проведення акції вони не подавали, тому 1-го Травня все обмежилось «виховною» бесідою і мирним покладанням квітів до меморіалу, — розповів начальник міської поліції Сергій Синявський. – Звісно, ми готувались до будь-якого сценарію… Так само 9-го Травня, на День Перемоги, поки що анонсовані лише офіційні заходи та покладання квітів… Жодна із партій чи хтось із громадських рухів заяву на акції поки що не подав.

Водночас хочу зауважити, що 9-го Травня працюватимуть групи роз’яснення по забороненій символіці та георгіївських стрічках. Адже згідно зі статтею 173-3 Адмінкодексу України, за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою  накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів із конфіскацією стрічок або предметів, що містять її зображення.

Так само за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів передбачена кримінальна відповідальність згідно зі статтею 436(1) Кримінального кодексу України — обмеження волі строком до 5 років…