Нардеп Олександр Домбровський прокоменутвав шокуючі обставини цієї події:

Про те, що поліція провела обшук у Максима Царенка, 17 травня, на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат України Олександр Домбровський. Зокрема, парламентарій написав:

ШОКУЮЧА ІНФОРМАЦІЯ В ТАКИЙ ГАРНИЙ СВЯТКОВИЙ ДЕНЬ! У квартирі мого радника Максима Царенка, який працює у Верховній Раді, був проведений обшук Національною поліцією. Формальний привід для обшуку: місяць тому в одній зі шкіл Вінниці пропали телевізор, комп’ютер і монітор. Маю дві версії.

1. Цинічний початок виборчої кампаніі за принципом «бий своїх, щоб чужі боялися».
2. Кричуща некомпетентність правоохоронців.

Сподіваюсь на другий варіант.

Обшук у Максима Царенка проводять уже вдруге. Перший був за часів Януковича – у 2013 році, коли вся репресивна машина тодішньої влади була спрямована на дискредитацію мене як політичного опонента будь-якими методами. Як сталося, що історія повторюється зараз? Привід – просто неймовірний. Максим Царенко – надзвичайно порядна людина, історик-науковець і справжній герой. За виняткову особисту мужність і героїзм, сміливі та рішучі дії, виявлені при врятуванні дітей в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, він нагороджений найвищою у 1995 році нагородою України – зіркою «За мужність». Цією зіркою в Україні було нагороджено лише дев`ять громадян, із них сім – посмертно. Рятуючи дітей від вибухового пристрою, Максим Царенко втратив руку та око. А тепер – УВАГА! За версією поліції, ця людина зламала вікно та винесла величезний телевізор та іншу техніку та зберігає її вдома! Звісно, в ході обшуку, нічого із вкраденого знайдено не було. Але сам факт обшуку – шокує!

У будь-якому разі гарантую жорстку відповідальність для організаторів і виконавців цього «дійства».

Сам Максим Царенко ситуацію не коментує, але підтвердив, що обшук був.