Бо тут 9 Травня останні 8 ветеранів та місцева громада не змогли покласти квіти до Меморіалу слави і могили Невідомого солдата через масштабний ремонт цього монумента…

– Такого ще в нашому Шаргороді не було, щоб 9-го Травня не було куди покласти квітку загиблим землякам! Ну геть до останнього каменя розібрали Меморіал слави і до Дня Перемоги не встигли його зібрати! Це треба бути або «шкідником», або без голови, щоб таке зробити напередодні святого для кожного ветерана і дитини війни дня, — зазначено у листі від мешканців Шаргорода. – Нам пропонували нести квіти за кілометр — до другого пам‘ятника в райцентрі, але хто із старих і немічних зможе туди дійти на своїх двох? Ганьба!

Відомий активіст із Шаргорода Анатолій Банах також висловив своє обурення через раптовий ремонт Меморіалу.

– Не знаю, які були мотиви цього ремонту, але райцентр реально був шокований тими «розвалинами» і плитами! – зазначив Банах. – Мали б закінчити ремонт до 9 Травня чи розпочати його лише після Дня Перемоги! Адже в районі вже говорять про «дурнів» та «ворогів», які наче зумисне розібрали головний пам’ятник в Шаргороді до 9 Травня…

Мер Шаргорода напередодні позачергової сесії прокоментував скандальну ситуацію навколо Меморіалу.

– Цей пам’ятник знаходився в аварійному стані та потребував невідкладного ремонту! Особливо після вчинку вандала, який минулого року побив до 10 плит монументу, — зазначив міський голова Ігор Винокур. – Скажу чесно, ми не змогли знайти схожі за кольором плити і місяць тому дійсно розібрали монумент для реконструкції… Його стан плачевний, і сесія має виділити на ремонт 500 тисяч гривень. Нині над ним працюють проектанти із Вінниці, які складуть проект і кошторис. Можливо, сума буде більшою… Але все будуть вирішувати депутати!

Щодо 9-го Травня без пам‘ятника в Шаргороді, то квіти можна було покласти в районі Соснівка до другого монумента… І якби когось із ветеранів треба було підвезти до нього, то ми б підвезли. А так маємо невдоволення, що Меморіал слави ремонтують і відкриють аж 1-го вересня. Але ж це не яму в асфальті залатати… Більше по термінах і грошах зможу розказати після сесії, яку плануємо на 16 травня.

Тому на 73-ю річницю Перемоги одні учасники свята плюнули та пішли геть додому…