У середу, 30 травня, за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України та оперативного супроводу Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції було затримано капітана ЗСУ – начальника відділення забезпечення Піщанського районного військового комісаріату Вінниччини. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

«Затримання проводилось в порядку ст. 208 КПК України військовою прокуратурою Вінницького гарнізону в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України слідчими Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області безпосередньо після одержання неправомірної вигоди.

Установлено, що вказаний зловмисник капітан 25.05.2018, вимагав та отримав від призовника неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США та 2600 гривень за оформлення відстрочки від призову на військову строкову службу строком на 3 місяці.

Після затримання зловмисника предмет неправомірної вигоди (грошові кошти) вилучено.

На даний час, з урахуванням здобутих на досудовому розслідуванні доказів, вирішується питання про перекваліфікацію дій підозрюваного на ч. 1 ст. 368 КК України. Наразі затриманому готується письмове повідомлення про підозру у вчиненні вказаного злочину, а також клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу та відсторонення його від посади». – написав Андрій Лисенко.