Цей парк у Селищі місцеві мешканці називають другою «Софіївкою». На двох гектарах засновник парку Вадим Куколевський примудрився розмістити озеро, неймовірну кількість скульптур, макети незвичного транспорту, бібліотеку, альтанку, вимощені стежки, доглянуті газони та клумби. Вся ця краса народилася несподівано.

Вадим Куколевський розповів, як у 2000 році, саме у день свого народження, купив собі невелику хатинку у Селищі. Згодом на її місці звів для своєї сім’ї будинок, де живе нині з дружиною та дітьми. Потім купив город поблизу сільського сміттєзвалища. Далі почався важкий період ліквідації цього самого сміттєзвалища, суперечки з сусідами, переконував їх більше не викидати туди сміття. Поволі скуповував землі і городи поруч і вже через 8 років розбив дивовижний парк.

– Все заради однієї безцінної жінки, котру звали Марія, — каже підприємець. — У дуже важкі повоєнні роки вона виховала і поставила на ноги четверо дітей. Не знав я, як їй віддячити за це. Доньку свою назвав її іменем. А потім — вирішив створити парк, щоб люди пам’ятали.

І в Селищі такі старання оцінили. Бо тут завжди чисто, всі рослини чудово доглянуті, альтанки прикрашені старовинними речами, а з дерев визирають скульптури. Їх майже два десятки. Господар збирав їх з усієї України. Не лише рослинами дивує парк, це ще й чудове місце для відпочинку. Нещодавно там з’явилася навіть народна бібліотека, куди всі відвідувачі приносять книги, сауна та зал для урочистостей. Причому, всі селищани можуть відвідувати парк безкоштовно. За оренду альтанки та зали зазвичай домовляються з господарем по телефону.

Це чудово, коли занедбане місце перетворюється на доглянутий парк!

Соломія КАЛЮЖКО