З самого ранку 1-го числа кілька «автобусників» таки вирішили більше не везти атовців по пільзі безкоштовно… І навіть намагались не пускати фронтовиків у салони міжрайонних маршрутів. Що з того вийшло — розповіли місцеві ветерани війни на Донбасі, які в цей день приготували для «маршрутників» свої сюрпризи.

– Тільки кілька водіїв із власної ініціативи чи за вказівкою власників бусів на маршрутах Козятин — Вінниця та Вінниця – Немирів відмовлялись виконувати пільгові перевезення атовців. Ми були до цього готові та провели із саботажниками «виховну годину», — розповів ветеран війни та працівник відділу ВінОДА у справах учасників АТО Андрій Грачов. — Ніхто нікого не бив, але «бикувати» у них не вийшло… Бо один водій на Немирів – колишній «даїшник» із 25-річним стажем — впирався десь із годину, і з ним довелось серйозно поговорити… І виявилось, що власник буса зовсім не проти возити безплатно учасників АТО! Так само в Козятині пара водіїв вирішила зіштовхнути бабусь із базару, що возять городину на Вінницю, із фронтовиками… Але конфлікту не вийшло, бо свідомих і патріотичних людей серед вінничан все одно більше, ніж «вати» та «купи-продай»… І наш побратим Олег П‘явка із групою ветеранів так само розрулив цю напружену ситуацію по-козятинськи… Ми вже знаємо, хто готував ці провокації навколо пільг атовців, і окремо «привітаємо» цих перевізників, в тому числі й депутатів.

До речі, в обласному центрі жодних оголошень у маршрутках чи спроб не везти ветеранів не було. Але громадський контроль за дотриманням законних пільг як для учасників АТО, так і дітей-сиріт чи із багатодітних родин буде продовжено на весь сезон літніх перевезень по області та Вінниці.