Бо навіть біля фірмового магазину Nemiroff ями в асфальті сягають до 50 сантиметрів… А спуск до головного базару в райцентрі традиційно нагадує пральну дошку, де весь час б’ються авто і фіксуються ДТП.

Зокрема 2 серпня близько 17.20 години в Немирові на цьому спуску водій легкового автомобіля КІА не впорався із керуванням на жахливій дорозі і протаранив цегляний паркан, рейсовий автобус та бетонну стіну… Загиблих у результаті цієї пригоди не було. Але на цій ділянці дороги одразу утворилась пробка із авто, коли пішоходи та водії намагались надати пасажирам автівки першу медичну допомогу…

Як відповіли у ВінОДА і Вінницькому облавтодорі на запит редакції про стан дороги в Немирові, «вже з 10-11 серпня стартує ремонт ділянки дороги в межах міста. Адже через Немирів проходить траса М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, яка є частиною міжнародного транспортного коридору Go Highway…»

– У цьому році ми почнемо ремонт державної місцевої дороги, яка проходить через м. Немирів. Буде зроблено порядку одного кілометра – з тротуарами, освітленням, майже 16 млн гривень, — повідомив голова Вінницької ОДА  Валерій Коровій. — У наступному році, вже затверджена проектно-кошторисна документація, буде проведена нова, сучасна об’їзна з трьома круговими рухами навколо міста Немирів у бік Гайсина. Це дасть можливість розвантажити від транспорту центральну частину Немирова. Досвід Калинівки показує, якщо робиться якісна об’їзна, то кількість транзитного транспорту, який проходить через центр міста, скорочується у 4, а то й 5 разів!