6 вересня під осіннім дощем на Майдані Незалежності у Вінниці відбувся показ    фільму «DZIDZIO Контрабас». Побачити картину і взяти автограф із зняти селфі  під сценою зібралась сотня  вінницьких фанів, які вітали  «DZIDZIO» чи  Михайла Хому.  Адже він приїхав, щоб  особисто презентувати у рамках ХІІ МіжНародного ВІННИЦіЯнського фестивалю свою першу кінопробу…  Але вже стала хітом прокату в Україні, бо окупились вже 4 рази та зібрала 23 мільйони гривень касових зборів!

– Ви справжній  DZIDZIO чи «трійник»? Можна вас потягати за бороду, щоб перевірити на справжність?

– Тягніть! Вона справжня…  Це на початку кар’єри я носив приклеєні вуса та бороду, тепер все справжнє! Не вірите, то покажу свій паспорт.  А двійники чи трійники –  це ознака мегопопулярності в першу чергу.  Знаю, що у Вінниці є чувак, який  під мене «косить»… Але більшість цих двійників роблять це не зі злого умислу…. З тими, хто  має такий умисел розбираються мої адвокати. І вже із двома розібралися…

– Ви не вважаєте, що  фільм “Контрабас” – це реклама бабла на контрабанді та хабарів митників? Бо раніше всі діти хотіли бути «Монатіками», а тепер «Контрабасниками»!

– Ні, ідея фільму  вийшла із мого життя, бо я виріс на прикордонній території. І там  багато, майже всі  мої знайомі возили в Польщу сигарети, горілку і все таке. Я за цим все дитинство спостерігав та побачив,  що ці  люди таки чогось досягли, піднялись, заробили так не хіло бабла. Тепер хтось із них  став депутатом, хтось бізнесменом,  хтось купив джипа чи відкрив крамничку…  Люди виживали як могли і це нормально в Україні!  Тому ця ідея – із мого  життя!

– А «DZIDZIO»  контрабанду возив?

– Ні, я встидався… Один раз їхали в Польщу співати, шофери сказали взяти із собою горілку, але по дорозі ми її випили…

– На кордоні тепер вас пізнають? Шмонають  «DZIDZIO»?

– Пізнають, але не шмонають! Бо я законослухняний громадянин…

– Бронюка із Вінниці знаєте? Ви з Віктором друзі чи запеклі конкуренти?

– Вітю знаю, ми з ним друзі, інколи разом їмо чудове вінницьке сало від Бронюка…

– У Вінниці ви вкотре?

– Ого! Я вже 5 разів у вас виступав на стадіоні! Вінницю люблю. І бажаю на День народження міста сонячного дня! Бо сьогодні дощ – Вінниця, мабуть,  плаче від радості, бо приїхав я! А вінничанам – любити своє місто та шанувати його. Куди б ви не поїхали, розповідайте, що ви з найкращого міста на світі, яке називається Вінниця!»

– Ви вже друге кіно зняли? Це стільки матеріалу назбиралось, що в кліпи він не лізе?

– Так! Але кіно класна та дуже дорога штука… Кажуть, що ми заробили на прокаті  фільму «DZIDZIO контрабас»  рекордні 23 мільйони і 4 рази його окупили вперше в історії сучасного кіно України! Але як ми заплатили всі податки та ПДВ, то залишилось хіба що на каву! Але нічо, треба працювати, створювати бізнес, заробляти гроші, бо тоді буде зайнятість ті, буде інтерес і кошти на гарні речі, подорожі, на дітей та податки…

– А ще знаєте, що у Вінниці свій контрабас, але без  «DZIDZIO»? Були обшуки, горіхова мафія та все таке… Може зняти вінницьку серію свого кіно-хіта?

– Ні, на жаль не знаю… Ану розкажіть мені то все! Бо  вінницький контрабас, ямпільський  чи могилів-подільський також має право стати хітом, але то все треба пережити, відчути!

У фіналі прес-конференції прямо на сцені фесту  комедійного і пародійного кіно   Михайлу Хомі «DZIDZIO» Євген Майданник вручив одну з головних нагород ХІІ МіжНародного ВІННИЦіЯнського

фестивалю – Золотого Летючого слона. А  «DZIDZIO» першим привітав Вінницю із 655-м Днем міста!