Минулими вихідними я видав заміж свою доньку. А коли гості розійшлися, дістав записку самогубця і невдахи, якого вигнали з університету, від котрого відвернулися друзі.

Її написав я, прощаючись із життям, у вересні 1996 року. Рівно за дві хвилини до того, як у двері постукала моя дівчина. Я вже думав, що вона колишня моя дівчина, бо напередодні ми посварилися, наговорили одне одному зайвого і, здавалося б, назавжди розійшлися. Так от, вона постукала у двері і сказала: «Я вагітна». Саме тоді я гостро відчув, як знову хочу жити.

Ми одружилися і з тих пір більше ніколи не сварилися. Вона — моя єдина кохана дружина. У моєї доньки потім народилися ще два молодших братики.

А десять років тому доля вирішила підкинути нам ще одне випробування. Так сталося, що я став свідком жахливої аварії. Тоді з охопленого полум’ям автомобіля я витяг 14-річного хлопця. І поки «даішники» викликали «швидку», я відвіз його до лікарні. Вердикт лікарів був однозначний: він більше не зможе ходити. Моя донька кілька разів відвідувала хлопчину разом зі мною. Потім приходила туди сама. Познайомилася з його батьками. Вони багато часу проводили разом, вивчали англійську, слухали рок, мріяли про щось абсолютно божевільне і нереальне.

А кілька днів тому я побачив, як всупереч всім прогнозам і широко посміхаючись, він надів обручку на палець моєї дочки — міцно стоячи на обох ногах.

Час від часу я перечитую ось ту мою давню записку самогубця, щоб нагадати собі, наскільки я вдячний долі за те, що у мене з’явився другий шанс жити і любити. Вдячний, що у мене є кохана. І така ж донька, котра подарувала віру у себе своєму чоловікові.

Юрій Миколайович
м. Хмільник