Нарешті менський зоопарк на Чернігівщині поповнився справжнім тигром! Як повідомила нещодавно система “Прозорро”, тварину продав за 110 тисяч гривень Олександр Попович з Гайсина. Купили тигра з науковою метою, для формування колекцій і недопущення близькородинного схрещування між особинами. Його привезуть і оплатять 31 жовтня.

Протягом останній півтора роки Олександр Попович тільки цьому зоопарку продав звірів на 444 тисячі гривень . Це тигри, лами, поні, рись. Купують тварин у Гайсині і для парків Тернополя.

Олександр Попович професійний ветеринар. Крім того, він займається відловом диких тварин. У 2011 році про нього розповідали багато ЗМІ. Тоді у Волинській області на автодорозі виявили ведмедя. Клишоногий розгулював по проїжджій частині, йшов у напрямку міста. У місті зчинилася паніка. На допомогу викликали Поповича. Йому вдалося приспати ведмедя пострілом із шприцемета з відстані майже 70 метрів. У 2013 році Гайсинський зоопарк “засвітився” у неприємній історії. Тоді з Луцька привезли в Гайсин мале ведмежа. Виявилося, його продали за 500 доларів, силою відлучивши від мами-ведмедиці. Про цей факт дізналися у Міжнародній організації захисту тварин “Чотири лапи”, зчинився скандал. Ведмедика повернули до мами, до Луцького зоопарку.

Ілона ВАЛЬТЕР