5 листопада майже тисяча гумових каченят «сіла» на дитячому майданчику по проспекту Космонавтів. Відвідувачі «Прозорого офісу», покинули талони та субсидії і почали збирати розкидані «крякалки» — «каченят», «песиків» та «кошенят» із мультиків Діснея! Такої «Качиної історії» у Вінниці та загалом по Україні ще ніхто не бачив! Тому новина про «тисячу каченят» одразу стала хітом та сенсацією!

Адже в проміжку між 6 і 8-ю годинами ранку на проспекті невідомі «фігурно» розкидали нові та «беу» іграшки, які лежали на доріжках, лавочках та дитячих атракціонах… І все це під 3-ма камерами стеження, у центрі спального мікрорайону!

Наші журналісти першими помітили цю дивину і повідомили поліцію та прибиральників… І керівник міськвідділу Сергій Синявський зацікавився, на що схожий цей флеш-моб – дитячі пустощі чи маскування під теракт?

А тим часом дорослі та малі фільмували іграшки на свої мобільні. Цікаво, що діти йшли до школи і «халявні» качечки не збирали у портфелі… Зате активно за каченят взялись матусі, бабусі та бомжі, які пакували повні кишені та торби дармових іграшок! І це при тому, що вінничан просили не піднімати іграшки з огляду на їхнє можливе отруєння чи замінування!

— Візьму їх внукам! Думала, що апельсини, і хотіла з них давити сік, — згодом зізналась бабуся, яка в понеділок зібрала повну торбу іграшок.

Може, городяни у такий спосіб допомагали двірникам з проспекту Сергію та Олені зібрати цю тисячну «качину зграю» у 10 мішків?

– Я такого ще не бачила за всі роки роботи двірником! Це явно хтось веселився, знімав кліп чи дивував кохану екзотичною прикрасою проспекту! Маємо чим займатись, бо все це за годину повинні вивезти із проспекту, — розповіла прибиральниця Олена.

А начальник Олени – директор парку Дружби Сергій Кожухівський на місці рекордного прибирання розповів, що каченят вивезуть на склад і, можливо, утилізують. Бо для передачі їх у дитячі садочки чи дитячі будинки іграшки мали би пройти перевірку СЕС і всіх контролюючих органів.

На той момент ще ніхто не знав, що камери стеження на проспекті через збій енергоживлення не зняли момент появи каченят на дитячому майданчику. Тому після появи фото і відео з іграшковим флеш-мобом на сайті «33-го каналу» вінничани у соцмережах самі почали шукати свідків та можливі версії цієї акції. Також до редакції «33-го каналу» 5 листопада було кілька дзвінків із пересторогами, чи безпечні ці іграшки, чи їх не отруїли…

Але схоже, що все обійшлось сенсаційною новиною із Вінниці, яка вже дійшла до центральних телеканалів та земляків по всьому світу! Водночас, основною версією появи каченят на проспекті залишаються молодіжні пустощі, зйомки рейтингового відеокліпу чи флеш-моб закоханих! Але звідки у молоді «тисяча каченят»? Адже жоден магазин іграшок чи дитячий садочок Вінниці не заявив про викрадення гумових «мультяшок»!

Поліція вирішила не відкривати кримінального провадження по справі гумових «каченят» на Вишеньці! А «муніципали» лякають таємничих організаторів іграшкового флеш-мобу 300-гривневим штрафом!

Фото Сергія Хіміча