31 жовтня у Вінницькій РДА по квартирному питанню вдови кіборга із Стадниці Оксани Франишиної зібралась ціла армія посадовців та чиновників, яких за один стіл посадили фронтовики і публікація у «33-му каналі»…

Адже «квартирний скандал» Оксани триває вже не перший рік, кіборги приїздили в Стадницю до голови, були зустрічі, перемовини і папки документів… Але справу не доведено до фінішу, і новосілля Оксана із донькою так і не справили!

Бо документи на її державне житло буцімто є, але отримати всі належні права Оксана досі не може! І все через бюрократію та, можливо, «тихий саботаж» у коридорах влади…

Тому довелось зібрати «очну ставку» в кабінеті Михайла Демченка! Із побратимами Дмитра Франишина, батьком і дружиною Героя ДАПу, посадовцями – головою Вінницької РДА, головою селищної ради Стадниці та директором департаменту житлового господарства Романом Фурманом із ВМР. Всі заяви, обіцянки та вислови «33-й канал» сьогодні записав на відео, щоб ніхто не зміг вкотре відмовитись від своїх слів та службових обов’язків у цій скандальній історії.

– Ще 1,9 року тому ми документально зробили все для Оксани в плані передачі їй квартири із балансу селищної ради! Ось всі документи і довідки, які були необхідні для передачі житла. Ось її підпис під актом передачі та довідка про зняття квартири із балансу селищної ради. Я тоді перехрестився і вважав, що ця справа вирішена… Але в газеті написали про наявну проблему, і сьогодні ми тут, щоб її вирішити! — пояснив голова Стадниці Владислав Яклюшин. – Мені тоді дали один алгоритм передачі квартири для Оксани, а тепер ВМР заявляє інші необхідні кроки для передачі квартири із Стадниці у Вінницю. Я готовий за день скликати позачергову сесію і вирішити це питання…

У свою чергу, Роман Фурман, директор департаменту ЖГК ВМР, оприлюднив такі кроки для оформлення квартири вдови кіборга у Вінниці:

– Поки що та довідка, яку мені показали, все одно залишає в реєстрі як власника Стадницьку селищну раду, а Оксана Франишина є квартиронаймачем… Що треба зробити:

– Стадниця має клопотати перед мером міста про прийняття цього помешкання у комунальну власність громади і виконком має проголосувати за відповідне рішення.

– Після завершення всіх вищезгаданих процедур мій департамент без зволікань і в найкоротші терміни має оформити і виготовити належні документи на право власності дружині та доньці загиблого воїна АТО на цю квартиру.

Після цих пояснень посадовців і вимог фронтовиків із 90-го батальйону 81-ї бригади, які озвучив кіборг Роман Смішний, голова Вінницької РДА Михайло Демченко призначив юридичний супровід фінального оформлення і передачі із балансу Стадницької селищної ради у Вінницю цієї квартири.

Це має статись до 1 січня 2019 року…

Фото Сергія ХІМІЧА