Сьогодні, 11 листопада, у міському палаці мистецтв «Зоря» відбувається перший Всеукраїнський фестиваль сучасних мистецтв “KIDS TALЕNT FEST”. Сотні учасників з’їхалися до Вінниці, щоб взяти участь у грандіозному фестиваль сучасної, естрадної та народної хореографії.
Такої масштабної танцювальної події вінничани не пам’ятають, адже сьогодні у міському палаці мистецтв не було й де яблуку впасти. Сюди з’їхалися не лише майже усі вінницькі танцювальні колективи, але й представники професійних шкіл мистецтв з різних куточків України. Серед учасників – майже тридцяти танцювальних шкіл. « Шарм С», «Данс клуб», «Болера», «Саміра», «Рафаель», «Альфа денс», «Нью стрім», «Шехерезада» – ці та багато інших студій представляли сьогодні своїх талановитих вихованців. Емоції і на сцені, і у залі аж заскалювали. За наймолодших танцівників вболівали батьки та навіть дідусі з бабусями. Хтось не стримував сльози радості за своє чадо, а хтось і нагримав за невдале па… Але сумувати нікому не приходилося.
З самого ранку кипіла робота. Танцювальні колективи змінювали один одного. Своє вміння демонстрували і поважне журі. Засновник і керівник школи східного танцю “Саміра” Марина Шевчук просто зі сцени запалила усіх присутніх дивовижною енергетикою Східної культури та зірвала шалені аплодисменти.
У перерві між насиченою фестивальною програмою учасників та глядачів привітали спонсори та місцеві депутати. Член журі заслужений працівник соціальної сфери Віталій Давиденко передав вітання від депутатки вінницької міської ради Ганни Давиденко та побажав усім успіху і гарного настрою . З вітальним словом виступила й голова обласної « Батьківщини» Людмила Щербаківська. А співзасновник медіа корпорації «33-й канал», заслужений журналіст України та депутат обласної ради Тетяна Редько зауважила, що Вінниччина завжди славилася талантами:
– З великим задоволенням сьогодні на цьому святі. Дякую організаторам – Вікторії Чулаєвській та Анастасії Базюк за це чудове дійство, що започаткували цей фестиваль у Вінниці! Бо Вінниччина багата на таланти і подібні конкурси всеукраїнського рівня мають відбуватися саме у нас, – наголосила Тетяна Редько. – Усі учасники, які тут зібралися, – найкращі, ви є прикладом для наслідування тим, хто лиш робить перші кроки у танцювальному мистецтві!
Також депутатка звернулася до присутніх у залі батьків:
– Ви доклали максимальних зусиль, щоб ваша кровиночка сьогодні потрапила на цей конкурс, шили чи купували ці чудові костюми та сукні, я, як і ви, знаю, скільки це коштує… Тому ми повинні зробити усе, щоб і ви, і ваші діти жили у самодостатній країні, де б ви мали достойну зарплату і могли без усяких труднощів відкласти 5-10% з сімейного бюджету на розвиток свого чада. А Україна ще за трипілля була заможною та розвинутою країною, центром Європи! І ми таку країну знову відбудуємо, бо ми є патріотами своєї держави! Головне, не бути байдужим. Якщо кожен із нас буде дбати за своїх дітей-онуків, за свої свою сім’ю, за свої країну, ми будемо непереможними!
Як повідомляли організатори фестивалю, перший відкритий Всеукраїнський фестиваль сучасних мистецтв відбувається за підтримки комітету сучасної та естрадної хореографії IAED (International Association of Eastern Dance). У рамках Фестивалю проходе офіційний Чемпіонат Вінницької області, що є відбірковим етапом на Чемпіонат України.
Усі бажаючи мають шанс спробувати свої сили у різних напрямках сучасного танцювального мистецтва: сучасна хореографія (контемп, модерн, джаз-модерн та ін.), вуличні дисципліни (hip-hop, house, breakdance, juzz-funk), класична хореографія (балет, демі-класика), Disсо, сучасний естрадний танець, народний фольклорний танець, стилізований народний танець, спортивний танець, дитяча хореографія, східні танці, free Show. Вікова категорія учасників – від 4 років.
Виступаючих оцінювало професійне журі – засновники та керівники танцювальних шкіл, тренери, переможці Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Судді фестивалю виявилися щедрими на похвалу та винагороди, тому багато хто з учасників отримав дипломи та медалі. (імена переможців, читайте у продовженні).
Ми й надалі відслідковуємо події першого всеукраїнського фестивалю сучасних мистецтв “KIDS TALЕNT FEST”, що відбувається у Вінниці. Детальніше читайте у наступному випуску «33 каналу».

Фото Олексія Бойко