До виборів залишилось щонайменше півроку, а у Бару вже почались якісь незрозумілі речі, пов’язані із ними. Як розповів нашому виданню місцевий підприємець та художник Станіслав Бондарчук, із незрозумілих причин у місті демонтували кілька його бігбордів. Сам чоловік називає це нічим іншим як банальним віджиманням бізнесу. Тим паче, що скоро зовнішня реклама із портретами кандидатів до влади приноситиме гарний прибуток. – -Аналогічні речі вже відбулись у Вінниці та Жмеринці. Тепер і в Бару, -починає розмову Станіслав Бондарчук. – Мене у місті добре знають, адже намагаюсь завжди йому допомагати. Так як маю талант художника, займаюсь ще й графічним дизайном. Розробив герб Бару, Чернятина, Ялтушкова, також створив емблеми місцевих коледжу, технікуму, ліцею. Близько двадцяти років трудився, аби стати підприємцем. І не міг подумати, що так цинічно будуть забирати все, що я заробив. Почну із того, що у місці в мене було 13 бігбордів. Ніколи не відмовлявся розміщати безкоштовну соціальну рекламу про армію, заборону абортів, привітання Президента для українців. Вчасно все сплачував.  Втім, нещодавно  із невідомих причин почали зрізати мої бігборди.  Жодного дзвінка-попередження  від КП “Бар-Благоустрій” я не отримав. Приїхав забрати лише залишки щитів, а це чималі збитки — приблизно 60 тисяч гривень. Зрозуміло, що й відносини з клієнтами погіршаться іі вони вимагатимуть матеріальну компенсацію.

За словами підприємця, всім цим діям  передувало   рішення сесії міськради про демонтаж незаконно розміщеної зовнішньої реклами.

– Хоча я чесно сплатив в цьому році 3693,27 грн. І коли дозвіл на встановлення рекламних щитів закінчився, звернувся до архітектурної комісії, аби його продовжили. Але там взялись вставляти палиці у колеса. Мовляв, бракує технічного звіту. Я зробив його. І все одно дозвіл мені не продовжили. Маю підозри, що до знищення мене як підприємця причетні місцеві бізнесмени, які ще й є депутатами міської ради. Деякі неодноразово висловлювали такі настрої. Тим паче скоро вибори і мати бігборди стане ще більш вигідно. А тепер ходять мої опоненти та  сміються, що це від вітру  рекламні щити впали. Але ж дурню зрозуміло, що в одну мить три бігборди це не могли зробити.

Відомо, що Станіслав  Бондарчук вже звернувся із заявою до поліції про пошкодження майна. Але так як колишній правоохоронець працює в одній із інстанції, яка займалась демонтажем, підозрює, що об’єктивного розслідування не буде. Тому вже готує документи  до суду.

У КП “Бар-Благоустрій” на телефонні дзвінки не відповідають. А ось місцевим журналістам там повідомили, що як отримали вказівку, так і її виконали. Жодних порушень у своїх діях не бачать. Як вирішиться ця ситуація в Бару — покаже час. Але пристрасті із кожним днем не вщухають. На захист Станіслава Бондарчука став мер Артур Цицюрський, на думку якого, так із підприємцями, який виконав усі умови архітектурної комісії, поводитись не можна.

Вікторія Снігур