У Вінницькому палаці мистецтв «Зоря» відбувався перший Всеукраїнський фестиваль сучасних мистецтв «KIDS TALЕNT FEST». Сотні учасників з’їхалися до Вінниці, щоб взяти участь у грандіозному фестивалі сучасної, естрадної та народної хореографії, позмагатись у вокалі.

Такої масштабної танцювальної події вінничани не пам’ятають. Адже 11 листопада у міському Палаці мистецтв не було де яблуку впасти. Сюди з’їхалися не лише майже усі вінницькі танцювальні колективи, але й представники професійних шкіл мистецтв із різних куточків України – Житомира, Хмельницького, Одеси та інших міст. Серед учасників – майже тридцять танцювальних шкіл. «Шарм С», «Данс-клуб», «Болеро», «Саміра», «Рафаель», «Альфа-денс», «Нью-стрім», «Шехерезада» — ці та багато інших студій представляли своїх талановитих вихованців.

Емоції і на сцені, і у залі аж зашкалювали. За наймолодших танцівників вболівали батьки, дідусі з бабусями.

З самого ранку і до пізнього вечора кипіла робота. Танцювальні колективи змінювали один одного. Після урочистого відкриття свої таланти показали керівники шкіл танцю м. Вінниці, члени журі. Коли на сцену виходили титуловані майстри, у глядачів перехоплювало подих. Бо ці люди підкорили світові подіуми і гастролювали та працювали в багатьох країнах світу – від США до Китаю. Засновник і керівник школи східного танцю «Саміра» Марина Шевчук просто зі сцени запалила усіх присутніх дивовижною енергетикою східної культури та зірвала шалені аплодисменти, як й інші виконавці – керівники шкіл танцю.

У перерві між насиченою  фестивальною програмою учасників та глядачів привітали спонсори та депутати.

– «33-й» завжди підтримував і буде підтримувати талановитих дітей, писати про них і висвітлювати подібні заходи. Ми напишемо про кожен колектив, який продемонстрував високий професіоналізм. Бо Вінниччина багата на таланти, і подібні конкурси всеукраїнського рівня мають відбуватися саме у нас, — наголосила співзасновник медіа-корпорації «33-й канал», депутат Вінницької облради Тетяна Редько. – Усі учасники, які тут зібралися, — найкращі, ви є прикладом для наслідування тим, хто лиш робить перші кроки у танцювальному мистецтві! Як і батьки, які підтримують своїх дітей і витрачають на це чималі кошти.

Член журі, заслужений працівник соціальної сфери Віталій Давиденко, сам у минулому майстер танцю, передав вітання від депутатки Вінницької міської ради Ганни Давиденко, яка допомагала з організацією свята, та побажав усім успіху і гарного настрою. З вітальним словом виступили голова обласної «Батьківщини» Людмила Щербаківська та її заступник Сергій Пастухов.

Як повідомляли організатори фестивалю, перший відкритий Всеукраїнський фестиваль сучасних мистецтв відбувався за підтримки комітету сучасної та естрадної хореографії IAED (International Association of Eastern Dance). У рамках фестивалю проходив офіційний чемпіонат Вінницької області, що є відбірковим етапом на чемпіонат України.

Усі бажаючі мали шанс спробувати свої сили у різних напрямках сучасного танцювального мистецтва: сучасна хореографія (контемп, модерн, джаз-модерн та ін.), вуличні дисципліни (hip-hop, house, breakdance, juzz-funk), класична хореографія (балет, демі-класика), Disсо, сучасний естрадний танець, народний фольклорний танець, стилізований народний танець, спортивний танець, дитяча хореографія, східні танці, free Show.

Вікова категорія учасників – дуже широка. Наймолодші учасники – дітки від 2,5 до 4 років. Для них організатори навіть зробили окрему категорію – «крихітка бебі». Також була окрема вікова категорія «35+», в якій брали участь досвідчені танцівники. Найстаршим учасникам — до 50 років!

Виступаючих оцінювало професійне журі – засновники та керівники танцювальних шкіл, тренери, переможці всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Судді фестивалю виявилися щедрими на похвалу та винагороди, тому переможців було дуже багато. 200 нагород загалом отримали учасники танцювального фестивалю. Нагороду за найбільш масовий колектив фестивалю отримав колектив студії «арт Фюжн» – 150 учасників, керівник Олександра Аманова.

Організатори фестивалю висловлюють подяку усім, хто доклав немало зусиль, щоб у Вінниці відбулося справжнє свято танцю.

– Хочу подякувати усім людям, які відгукнулися на мою ідею — зробити саме такий фестиваль у нашому місті і підтримали мене. Всім-всім, хто брав участь у організації! Це велика команда людей, яка віддано працювала півроку над підготовкою. І я дуже рада, що, незважаючи на всі труднощі, нам це вдалося! Велика подяка і низький уклін всім і кожному! – дякує Вікторія Чулаєвська.

Фото – і відеозвіт про перший всеукраїнський фестиваль сучасних мистецтв «KIDS TALЕNT FEST».