– Наступного тижня повертаюсь у Київ після завершення лікування. Лікарі вважають, що мій стан дозволить залишити медичний заклад. Сьогодні адвокати надали представникам САП інформацію з цього приводу. Сподіваюсь, що з мого повернення не влаштують шоу., – написав у своєму Фейсбуку екс-голова ДФС вінничанин Мирослав Продан. – В той же день я готовий з`явитись у САП. Я повертаюсь, щоб довести свою правоту.

Багато хто сподівався, що я залишусь за кордоном. Адже в такому випадку і доводити нічого не треба. Не повернувся, сховався – підтвердив, що справді винний.

Тому і була влаштована ця історія з повістками, підозрами. У ЗМІ брудними потоками зливались сфабриковані матеріали.

Замовники розраховували, що Продан злякається. Подумає, що після такої кількості бруду та звинувачень йому вже ніколи не відмитись. Злякається – і не повернеться.

Я такого подарунку людям, які мене замовили, не зроблю. Я повертаюсь.

Нагадаємо, що раніше екс-голова ДФС України Мирослав Продан повідомляв, що 20 листопада не прийде на допит до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прислав через адвокатів довідку із клініки у ФРН.

– Сьогодні адвокати зареєстрували в САП заяву з обґрунтуванням причин, чому я не маю фізичної можливості завтра прибути на виклик. Як і обіцяв, до САП надано офіційну довідку з медичної установи у Німеччині, — написав Продан.

Він сподівається, що офіційне підтвердження того, що він справді перебуває у медичному закладі і потребує лікування, “покладе край усім брудним спекуляціям та пліткам стосовно виїзду за кордон”.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура викликала на допит на 10:00 20 листопада колишнього в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана як підозрюваного.

Раніше САП склала повідомлення про підозру колишньому в.о. голови ДФС Мирославу Продану у незаконному збагаченні.

Зокрема, його підозрюють у тому, що він, будучи ще заступником голови ДФС, набув у власність понад 89 млн грн, за які придбав дві квартири у елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн грн; два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн; три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн грн.

Прикордонники підтвердили інформацію про те, що Продан ще 5 листопада перетнув кордон з Молдовою в Могилеві-Подільському без порушень закону.