Редакцію газети «33-й канал» вітає Азербайджан. Доброго дня всім добрим людям – працівникам вашого «33-го каналу».

Я сама з України, а живу в Баку. На літо приїжджаю у своє рідне село Лозна Вінницької обл., Хмільницького р-ну. В Лозні читаю вашу газету, дуже цікава, дочитую всю до кінця. Думала, в яку це газету написати, вибрала вашу.

Хочу подякувати моїм сусідам і односельчанам. Справа в тому, що 1 серпня в мого чоловіка і внука Ревана був день народження, і мої сусіди Кабінет Катерина, Пищик Оксана, Бовкун Ольга, Поліщук Марія, Мацкевич Ніна, Омельчук Галина, Яременко Вікторія зробили нам дарунок через вінницький канал «Вітаю. Бажаю. Кохаю». Показали нам, як в Україні вітають з днем народження. Це їм вдалось, такий подарунок, такий сюрприз!

Дали диск з усієї програми, і ми всі дивились уже тут, в Азербайджані. Всі мої рідні, це діти, зяті і невістка, онуки, а їх у мене 9-ро, сусіди мої і друзі дивились. Всім сподобалось. Дякую вам, мої хороші сусіди! Ви для мене як рідні, завжди мені всі і у всьому допомагаєте. Дай Бог Вам здоров’я і довгих літ життя.

Хочу написати за Якушевську Світлану Петрівну. Це голова сільради с. Лозни. Я завжди цікавлюсь її справами, що вона зробила нового для села. Працює на 2 села, Лозна і Хутори. І пішки іде в сусіднє село до людей. Їде в область, район і все для села старається придбати. Провела газ, освітлення на всіх вулицях. Хороші дороги. На цвинтарі чистота і порядок. Для відходів і сміття місце виділено. А який ремонт в будинку культури, бібліотеці, в дитячому садочку, сільській раді. Відкрила Інтернет-клуб для дітей-школярів. Допомагає одиноким людям, пенсіонерам. Нікому ні в чому не відмовляє. Проста і негорда наша «чарівна україночка» – Світлана Петрівна. На День незалежності України поздоровила всіх моїх односельчан. Прозвучав гімн, пом’янули пам’ять загиблих воїнів АТО вставанням.

Потім був концерт, який організувала Тетяна Мадай. Це директор будинку культури і художній керівник ансамблю «Берегиня». Дуже гарно співали українські пісні. Мені було приємно слухати, і пісні душу мою перевернули, сльози самі текли… Світлана Петрівна разом з моїми односельчанами будує церкву. Всі люди допомагають хто чим може.

Микола Станіславчук, наш односельчанин – хороший лікар, вивіз цеглу на будівництво церкви. Дякую Зої Кабінет, Ніні Жуковській, Меланії Музиці, Леоніді Кисіль, які з своїх продуктів готують обід для мулярів. Низький вам уклін від мене і від наших людей. Дорогі мої любимі односельчани, допомагайте і підтримуйте один одного.

Дуже приємно мені зайти в продуктовий магазин, навіть нічого не купити, але щоб поспілкуватись з Марією Струсь, людиною з хорошою і чистою душею. Кожного дня, зимою і літом, в дощ і в негоду обслуговує своїх підопічних пенсіонерів Наталія Рабійчук. Кому харчі, кому ліки, а кому ще по господарству допомогти. Найтепліші слова подяки Світлані Іванівні, яка працює в нашій лікарні, обслуговує наше село медикаментами, завжди прийде на поміч, а чистоту і порядок у лікарні наводить Бур Галина. Один тільки мінус, що хочуть закрити лікарню, а чому – я не знаю. Вся надія на Світлану Петрівну.

Хороша у нас середня школа, хороший педагогічний колектив, який очолює Оксана Миколаївна та Володимир Васильович. Кожного року майже всі випускники вступають в інститути, університети. Дякую дівчатам з сільської ради – Валі, Тані, Аллі, Каті, що допомогли мені в одній справі. І ще дякую Вінничук Наталії.

Ось такі мої шановні односельчани із Лозни. Люблю мою рідну Україну – моє рідне село, де  прожила 17 років, а в Баку – 44.

З повагою, ваша землячка
Ніна ДЖАБІЄВА (Воронюк)