– Як ветеран МВС України я маю право на пільговий проїзд у маршрутках. Але перевізник В.В. Цибулько на маршруті «Вінниця-Липовець» дав вказівку касирам на кінцевій зупинці біля супермаркету «Грош» по Немирівському шосе не продавати пільгові квитки.

Раніше я платив 1,4 грн. (за оформлення), а тепер змушений сплачувати 16 грн., тобто, повну вартість проїзду Вінниця-Гуменне, — з обуренням розповідав у редакції вінничанин Леонід Брагинець. — Крім того, перевізник самовільно збільшив кілометраж. Від Вінниці до Гуменного відстань становить 11 км, а тепер приписали 5 км і рахують 16 км. Я поскаржився у облдержадміністрацію і отримав відповідь, що пільги діють. А підприємство ПрАТ «ВОПАС 10599», мовляв, попереджене про недопустимість порушення чинного законодавства у частині пільгового проїзду громадян. Але все це пусті звуки, бо пільгових квитків як не було, так і немає!

Є Закон України «Про статус ветеранів військової служби», є відповідна постанова Кабміну №176 від 18.02.1997 «Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», контролювати її виконання мають Укртрансбезпека, Нацполіція і Держпродспоживслужба. Невже власнику маршруток закон України не указ?

Кажуть, за перевізником В. В. Цибульком стоїть відомий депутат Вінницької облради. Що ж це виходить, як не депутат — то ворог пересічних українців? Зі сторінок газети я хочу звернутись до обласної влади. Я вважаю, що при таких порушеннях треба розривати з недобросовісним підприємцем договір на перевезення і заводити на ринок нових перевізників!