До редакції газети звернулись мешканці трьох районів, які вкрай незадоволені залізничним сполученням. За словами людей, більшість поїздів у райцентрі не зупиняються, а графік інших дуже незручний та й ціни безпідставно завищені.

– Поїзд «Могилів-Подільський — Київ» є дуже популярним серед жителів Барського, Могилів-Подільського та Мурованокуриловецького районів, а також вінничан. Минулого року його було скасовано. Проте через значний тиск громадськості «Укрзалізниця» повернула назад. Щоправда, за новим графіком поїзд почав раніше вирушати з Києва (о 16.07 замість 16.47), при цьому на кінцеву станцію він прибував в той же час. Днями ми дізнались про те, що розклад руху в новому графіку, який вступає в дію з 9 грудня, став ще менш вигідним для його пасажирів. Відтепер поїзд вирушатиме зі столиці о 14.55, прибуватиме назад — о 9.20. З таким графіком студенти точно запізнюватимуться на пари, а люди старшого віку — на роботу. Ми вважаємо, що все це було введено спеціально, щоб перетворити поїзд на «воздуховоз», і в результаті «Укрзалізниця» могла закрити маршрут через «малий пасажиропотік». Незрозуміло і те, що за останній рік на даний маршрут вартість квитків зросла майже вдвічі. При цьому комфортабельність вагонів далека від ідеалу: не всі сидіння справні, замість телевізорів зі стін стирчать дроти, — розповів голова ініціативної групи Сергій Постернак із Бара. – Крім того, залізницею Вінницької області курсують три пари поїздів з Молдови, жоден з них не робить жодної зупинки між Могилевом-Подільським та Жмеринкою. Але жителі цих районів заслуговують на зручне залізничне сполучення, тому вимагаємо від «Укрзалізниці» додати зупинки цим поїздам на станціях Вендичани, Котюжани, Копай і Бар.

Аби про залізничну проблему  мешканців трьох районів дізнались якомога більше людей, вони створили у соцмережі відповідну групу. Згуртувалися і вже відправили не одне звернення до «Укрзалізниці», керівників РДА та народних депутатів від округів. Якщо ж прохання наших земляків не задовільнять — готові до більш радикальних дій.

Вікторія Снігур