Зокрема учні в Кошелівці днями вже мають повернутись до навчання, а ось у Зозулинцях та Філіополі вимушені канікули почались лише цього вівторка і триватимуть 5 днів. У відділі освіти пояснюють: причиною всьому стали вірусно-респіраторні захворювання, і ситуація під контролем.

А ось у Калинівському районі на карантині поки що одна школа – у Радівці. Як повідомив керівник відділу освіти при РДА Сергій Ференець, зі 120 учнів на лікуванні перебувають 43. Були класи, в яких на уроки ходили по два учні.

– Зрозуміло, що ми мусили звернутись до районної комісії з техногенно- екологічної безпеки та надати їм дані. Відповідно було прийнято рішення призупинити навчання з минулого понеділка до 20 грудня. Хворіють в основному на гострі респіраторні вірусні інфекції. Втім, у Радівці маємо ще три випадки захворюваності на кір, – повідомив головний освітянин району. – Щодо відпрацювань, то заклади самі скорегують свою роботу в цьому напрямку. Продовжуємо щодня відслідковувати ситуацію, і наразі ще одна школа є проблемною – у селі Бережани.

Як повідомили у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України, кількість хворих на ГРВІ та грип за останній тиждень зросла на 3,9% і склала 625,7 випадку на 100 тис. населення при епідемічному порозі 795,3. За медичною допомогою  звернулось 10033 особи, серед яких 6423 – діти. Було госпіталізовано 288 осіб, в тому числі 224 дитини. Летальних випадків не зареєстровано. У Вінниці діє міська програма «Стоп грип», завдяки якій громадяни, що бажають захиститися від грипу, можуть отримати вакцину, сплативши 50% вартості. Щодо кору, то з початку року в області маємо понад дві тисячі випадків. Найбільше їх у Тиврівському та Шаргородському районах.

Вікторія Снігур