Made in Ukraine: подружжя з Козятина – засновники ексклюзивного ювелірного дому.

Юлія та Вадим Рожуки із Козятина працюють із коштовним металом та камінням і вражають своєю майстерністю навіть дуже прискіпливих замовників. Ось що вони розповіли.

– Любов до антикваріату, історії, каміння та його властивостей нас об’єднувала давно. Колись ми навіть пробували відкрити ювелірний магазин, але через деякі обставини продали його. Але до Вадима як ювеліра стали звертатись за прикрасами. Якось Вадим поділився зі мною тим, що йому подобається створювати ексклюзивні вироби, заводська штамповка не має характеру та своєї історії. Саме так і виникла ідея створювати прикраси з індивідуальним підходом до кожного клієнта. І тут ми почали придумувати собі назву, – каже Юлія. – Зупинились на Beetle, що в перекладі з англійської мови означає «жук» та є співзвучним із нашим прізвищем Рожук. І вже згодом Вадим зробив ескіз нашого знака, ми створили сторінку в соцмережі Instagram та взялись приймати замовлення.

Окрім Юлії та Вадима, у їхній команді майстер ювелірної справи Олександр Ковальчук та фотовідеооператор Євген Білінський. Працюють майстри із золотом різної лігатури, сріблом, дорогоцінним та напівдорогоцінним камінням. Мають як жіночі, так і чоловічі, дитячі колекції. Велику частину виробів займають персні для заручин. А нещодавно подружжя ювелірів зняло перший рекламний кліп, обличчям якого стала сама Юлія.

– Ми були на ювелірній виставці в ОАЕ. Там переважають вироби з величезними діамантами різних окрасів. Популярні в країні каблучки без металу, повністю виточені з діаманта, – каже Юлія. – Така точно не залишить байдужим нікого, особливо своєю вартістю. А ось у столиці моди Парижі все навпаки. Замість блиску обирають матовість, віддають перевагу сріблу.

Також популярні броші у вигляді квітів та звірів. У Берліні, який ми нещодавно відвідали, вразила креативність прикрас. А вироби із сапфірами, смарагдами, топазами зовсім не поступаються популярністю діамантам. Для тих, хто слідкує за тенденціями ювелірної моди, варто робити акцент на багатошаровість та об’ємність форм. Крім того, актуальні прикраси з тваринами.

Віталіна Трудько