У грудні 2018 року співробітники Державної фіскальної служби України провели митний догляд та опломбували міжнародні поштові відправлення, що були направлені по транзитному логістичному міжнародному маршруту Київ – Львів – Жешув (Польща), а далі літаком до м. Нью-Йорк (США). По прибуттю до Львову транспортний засіб був прийнятий під митний контроль співробітниками Львівської митниці (звірка відповідності пломб, наявність вантажу відповідно до супровідних документів), а міжнародні поштові відправлення продовжували перебувати під митним контролем.

Відповідно до ст.26 Закону України «Про поштовий зв’язок» та положень Актів Всесвітнього поштового союзу, виконання яких є обов’язковим для усіх країн-членів ВПС, оператори поштового зв’язку не несуть відповідальності за дії та рішення, прийняті митними службами при перевірці міжнародних поштових відправлень, що підлягають митному контролю.

Під час догляду службового автомобіля АТ «Укрпошта» працівники митного посту Medyka Polska (Польща) виявили блоки з цигарками, які пересилались у міжнародних поштових відправленнях з України до США та склали протокол про порушення митих правил.

Укрпошта проводить службове розслідування щодо вказаних фактів і в разі підтвердження порушення правил надання послуг поштового зв`язку при прийнятті відправлень у відділеннях працівники будуть притягнуті до відповідальності. Також відразу АТ «Укрпошта» поінформувала Службу безпеки України та ДФС про дану подію.

Довідково.

Новий транзитний логістичний міжнародний маршрут до США (почав діяти з 17 грудня 2018 року): автомобільний Київ – Лівів – Жешув  (Польща) та авіаційний – Жешув – Нью-Йорк був розроблений та погоджений Укрпоштою із польським поштовим оператором. Це зумовлено значним зростанням обсягу експортних відправлень і затримками оброблення пошти в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Прес-служба
ПАТ “Укрпошта”