Довелось мені зустрітись влітку з жителькою Санкт-Петербурга. І те, що я почула від неї, кинуло у розпач. Я намагалась приховати неприязнь, бо у нас не прийнято ображати гостей.

Мені відомо, як накопичується брехня в російських ЗМІ і як росіяни вірять цьому. Називали Росію старшим братом, а вона пішла на нас війною. Це справжня братовбивча війна, в якій гине молодь, цвіт України.

Що цій приїжджій до нашого горя? Лише тупо повторювати всілякі нісенітниці за Кисельовим і йому подібними, проштовхнути світ ідей, породжений обмеженим розумом і хворобливою уявою параноїків і невігласів…

Не один раз я відвідувала тоді ще Ленінград, спочатку з батьком, потім сама. Правду кажучи, мене вразила кількість продуктів і промислових товарів на прилавках магазинів.

– Звідки ця вся їжа? – спитала я батька.

– Найбільше продуктів з України. А ми їмо різні відходи, навіть Київ менше отримує, ніж Ленінград.

Тоді про голодомор мовчали, то був «Союз нерушимий» вільних республік. Навіть наше ім’я було вкрадено у нас. Глянула я на свою співбесідницю і згадала слова: «Немає більшої ненависті, як ненависть незнання». І замовкла у відчаї і безсиллі. А, може, цю особу підіслали агітувати проти України? – майнула думка в моїй голові. Тому й запевняє вона, що ми інертні, ледачі, самі себе захистити не можемо. До того ж нечупари і п’ємо алкоголь.

Все-таки Україна стане могутньою, її сини і доньки захистять її. Хай гавкають нам услід із-під воріт, а наш народ вартий пошани, почестей. Ми не повторюємо тупо те, що нам нав’язують ЗМІ.

Я не прибічник культу особи, але розумний президент може багато зробити для держави, опираючись на розумну команду і маючи вплив на парламент. І пенсійна реформа не відзначається справедливістю. Піклуються про народ і його здоров’я в Німеччині. Там на підприємствах відведено 30 хв., щоб людина відпочила (крім обідньої перерви) і обов’язково з’їла банан, і якийсь сік випила. А ще безкоштовні ліки для хворих, спробуй їх не прийняти.

Гадаю, що сімейні лікарі колись зможуть працювати так само чітко і оперативно, як у Німеччині чи США. Якщо людині потрібен вузький спеціаліст, бо що може зробити сімейний лікар, коли потрібен офтальмолог, гінеколог – хотілось би, щоб літніх людей, кому за 70, направляли прямо до спеціаліста, у якого він вже довго лікується, який їх давно знає, без посередництва сімейного лікаря. Молодим теж потрібно двічі-тричі на рік звертатись у лікарню.

Гадала, гадала та й дійшла висновку, що нам на майбутніх виборах треба вибирати в президенти жінку.

У наш час є яскравий приклад правління М. Тетчер (Англія), А. Меркель (Німеччина)… А наші доблесні чоловіки можуть лише «підставляти» жінку, що привела до влади, поливати брудною брехнею, а потім ще й засадити в тюрму, хоча сам – маріонетка Путіна і обікрав всю Україну, обдер, мов липку, і втік. Хай доля усміхнеться народу України.

З повагою,
Л.С. Мазуренко