Європейський союз прийняв рішення запровадити глобальну електронну систему безпеки, що дозволяє громадянам країн, що не входять в блок, попередньо реєструватися перед відвідуванням європейській країни. Нововведення працюватиме для держав, які оформили з Європейським союзом безвіз, серед яких є і Україна.

Про це повідомляється в офіційному прес-релізі Державної міграційної служби України. Відзначається, що реєстрацію в системі ETIAS (для безвізових подорожей) необхідно буде проходити раз на три роки. Сам процес реєстрації буде платним – 7 євро.

– Нововведення торкнеться громадян всіх країн світу, які мають безвіз з ЄС, включаючи США, Канаду, Австралію і Україну. Кожен, хто планує відвідувати ЄС, повинен буде раз у три роки пройти онлайн-реєстрацію в системі ETIAS. Реєстрація буде платною, термін її дії складе 3 роки (незалежно від кількості подорожей), а її вартість складе всього 7 євро (для осіб віком до 18 років реєстрація буде безкоштовною). Очікується, що процедура реєстрації не буде складніша, ніж онлайн-реєстрація на авіарейс», – йдеться в повідомленні.