Мова йде про серіал «У неділю рано зілля копала», котрий зараз йде на «1+1». Студія Влада Ряшина Star Media, зняла фільм за мотивами роману української письменниці Ірен Роздобудько, яка осучаснила мотиви Ольги Кобилянської.

«Я давно мріяла про те, аби сучасна молодь, котра похапцем «пробігає» її в школі, зрозуміла й зацікавилась вагомістю й цінністю першоджерела; — зазначила письменниця. — Не будемо розкривати всього сюжету. На відміну від твору Кобилянської, усі герої залишаються живими.

І задум вдався. Ще до прем’єри в Україні серіал проданий в більш як 10 країн світу, у тому числі й на європейські території!

Загалом у фільмі використано неймовірно велику кількість композицій, з яких 12 українські народні та 43 — циганські пісні, 31 трек авторства Володимира Кріпака і 112 пісень, спеціально створених і записаних культовими композиторами Ігорем Мельничуком і Павлом Крохмальовим.

Актори Київського академічного музично-драматичного Циганського театру «Романс» знялися тут майже повним складом. А його керівник Ігор Крикунов виконав одну з головних ролей другого плану — батька непокірної циганки Ради. Людмила Крикунова, дружина пана Ігоря, теж не лишилася без ролі — вона зіграла матір Баро.

Режисер Олександр Тіменко впевнений, що серіал закохає в себе глядача. Зйомки проходили в чудових місцинах Чернігівщини.