– Я гуляв із собачкою на стадіоні 33-ї школи. Шпіц Бімка бігав біля мене. В той самий час неподалік ходив й чоловік із бійцівською собакою — стаффом… Мій песик побіг у їхній бік. Я ще гукнув: вертайся до мене, нащо вони тобі потрібні. Я раніше бачив цього чоловіка та його собаку. Але ми ніколи із ним не конфліктували, — згадує пенсіонер. — Втім, перехожий чомусь сам підійшов до мого песика та з усієї сили вдарив його ногою у живіт. Без жодних пояснень! Бідолашний підлетів у повітря, упав та лишився лежати нерухомо. У ветклініці лікар до останнього рятував Бімку. Повезли його на термінову операцію. Але песик помер дорогою у машині ветлікаря у мене на руках. Як згодом пояснили ветеринари, у собачки була розбита печінка, стався внутрішній крововилив…

Я викликав поліцію. Були патрульні, слідчо-оперативна група. Спитав у цього чоловіка одне: «Що ти накоїв?» Але адекватної відповіді не отримав. Мені 80 років. Бімка був нам із дружиною вірним другом та товаришем. Наприкінці квітня песику було б 14 років. Нещодавно ми поховали молодшого сина Євгена — він у 46 років помер після побиття хуліганами… І ось ми втратили собачку, який був нам за рідну дитину! І його також убили. То що це твориться на наших вулицях?!

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, за фактом жорстокого поводження із тваринами відкрито кримінальне провадження. Тіло вбитого собаки направили на експертизу. Поки що підозру не оголошено.

Редакція готова вислухати іншу точку зору. (0432) 51-52-26 – телефон журналістів, або gazeta@33kanal.com