Мер Немирівської ОТГ, що входить до 18 округу, повідомив про політичне замовлення на нього, його однопартійців, близьких та тих, хто може складати реальну загрозу нині діючому нардепу від БПП. Назвав виконавців та замовників.

– Вікторе Миколайовичу, прокоментуйте, будь ласка, останні декілька публікацій, які нещодавно з’явилися на різних інтернет-ресурсах, надійшли на нашу адресу, в яких згадуються Ваші однопартійці з РПЛ та близькі. Перша така стаття – про заступника голови Вінницької облради від Михайла Кременюка. Йшлося зокрема про те, що він роздавав благодійну допомогу зі свого депутатського фонду своїм рідним та друзям, отримав із фонду пільгову квартиру та має великі надбавки до зарплат.

– Хочу спочатку сказати декілька слів про самого Михайла, оскільки дуже добре його знаю. У Немирівській міській раді він працював ще задовго до того, як я став міським головою. Потім був заступником міського голови. Чесно виграв вибори, набравши чи не найбільшу кількість голосів серед наших однопартійців, потім був обраний заступником голови облради. Абсолютно простий, чесний та людяний. На тролейбусі їздить на роботу. Живе в квартирі, за яку виплачує кредит. Його головна «провина» у тому, що він родом та проживає по 18 округу, де планує балотуватись нардеп від БПП депутат Руслан Демчак, відомий похвалами Гонтаревій та задекларованими 133 млн налу… Швидше за все, Кременюк уже поповнив ряди тих, кого розцінюють як потенційного суперника на парламентських виборах на цьому ж 18 окрузі. Тому і з’явилися ці замовні статті проти нього.

Кременюк виділяв кошти згідно з затвердженим облрадою Положенням, нічого протизаконного. Знаю особисто декілька прізвищ, яким надавали допомогу не лише наші однопартійці, але й голова облдержадміністрації.

Проблема у тому, що люди, які поширили цю інформацію, не мали на меті у правовому руслі довести факти і таким чином притягнути до відповідальності, якщо дійсно були порушення. А лише обілляти брудом. Бо у правовій державі назвати людину винною може тільки суд, а не якісь там філончики, літовчуки чи корумповані нардепи. А поширювала цю інформацію громадська організація «Немирівський актив», керівником якої є відома у Немирові підприємець, мій суперник на минулих виборах міського голови Лілія Літовчук.

Тому хочу запитати: чого громадські організації замість того, щоб робити щось корисне для громади, захищати інтереси людей, створюються, щоб цькувати та переслідувати неугодних або тих, кого замовили «мочити»?..

– Днями у соцмережах писали про начебто затримання на хабарі заступника Немирівського міського голови та юриста Павлюка?

– Цю нісенітницю теж поширила та сама ГО. Цього разу «наїхали» ще й на адвоката Сергія Павлюка, нашого однопартійця, щоб помститися… Сергій Павлюк був моїм адвокатом, коли Літовчук зі своїм адвокатом Лахником через суд намагалися зняти мене з виборів тільки тому, що у мене була печатка червоно-синя, а не синя, які їм хотілося. Тоді Павлюк довів, що це повне безглуздя, і вони з тріском програли. А ще Лахник запам’ятався у Немирові як колишній реєстратор, який майже два роки був на лікарняному, тільки щоб не реєструвати законного генерального директора компанії Nemiroff. Тут все пов’язано і з цією компанією, і з народними депутатами, і з тими, хто хоче нав’язати свою політику в Немирові. Тому вони розповідають небилиці про зруйнований кінотеатр, звинувачуючи Качура, хоча власником його була райрада. А ще за дорогу через Немирів у ямах, але коли дізналися, що це компетенція департаменту облдержадміністрації, то замовкли… Наговорюють, що Качур отримує субсидію, хоча я надав довідку, що не отримую ніякої державної допомоги, але все одно цей фейк поширює «112 канал» з подачі цього ж таки «громадського активу» за фінансування окремих людей, які сидять у парламенті… Але коли у чергову фейкову статейку приплели адвоката Павлюка, то просто вирили собі яму…

– Ми уже готуємо позов до суду за образу честі та гідності, — долучився до розмови Сергій Павлюк. – Я одразу написав адміну сторінки громадської організації, що це все неправда. Вони дещо виправили зміст публікації, але до цього часу її не зняли. Як згодом з’ясувалось, дійсно відкрите кримінальне провадження, де фігурує особа із схожим прізвищем, але ні я, ні Качур чи заступники Немирівського міського голови до цього не причетні.

– Вікторе Миколайовичу, Ви готові сьогодні сказати, чи збираєтеся балотуватися у народні депутати, якщо не по округу, то за партійними списками?

– Пропозиція пройти за списками у парламент цілком реальна. Хто буде балотуватися від нашої політичної сили – буде вирішуватися на виконкомі партії. Але вже зараз можу запевнити, що Віктор Качур буде балотуватися на посаду голови новоствореної територіальної громади. Не маю ніякого права зраджувати тих людей, які повірили мені, обираючи міським головою. До речі, наша ОТГ увійшла в п’ятірку кращих територіальних громад України. Але ми хочемо бути першими, і, напевно, ця місія покладена на мене. У парламент підуть інші, але хто і від яких районів – буде відомо згодом. Тому усі ці фейки – це просто фальстарт літовчуків, лахників, демчаків…

– А чим же Ви так не вгодили нині діючому народному депутату, який уже двічі балотувався по Вашому округу? Ви взагалі-то колись пересікались з Русланом Демчаком особисто?

– Пересікались. Був час, коли він зник і його ніхто ніде не міг знайти. А я його розшукав у Лук’янівському СІЗО, коли він там перебував за підозрою у фінансових махінаціях. Тоді він обіцяв, що буде вдячний до кінця життя, що я його знайшов і у нього була можливість поспілкуватися з рідними. Та добро швидко забувається. І ворогом стає той, хто може бути потенційним суперником, хто має довіру людей…

Свого часу і дотепер таких переслідувань зазнає депутат Вінницької обласної ради Тетяна Редько, яка посміла балотуватися від Липовця – малої батьківщини Демчака, виграла майже вдвічі вибори у його помічника, та газета «33-й канал», співвласником якої вона є, за те, що не побоялися публікувати реальну, а не вигадану інформацію про роботу нардепа на округу. Бо скажу за Немирів: за увесь час, поки Руслан Демчак у Верховній Раді, він жодного разу не поцікавився проблемами громади, від якої у тому числі балотувався. Натомість не посоромився пропіаритися у районній газеті за справи, які були здійснені за кошти міської ради…

Мої близькі вже розмірковують: як тільки соцопитування показують, що Качур і Редько випереджають нардепа за популярністю у народу – одразу набрана команда лайнометів: яремчуків-філончиків, інших штрейкбрехерів запускається у бій. Як знаю, на неї взагалі два рази провокації та напад фізичний вчинили… Ну, ми чоловіки, а хіба так можна вести себе із жінкою, яка все життя служила правді і її знають в кожному селі області за принципову позицію та працю, як і газету?

Більше того, нардеп із депутатським запитом звертався у прокуратуру, в результаті чого була здійснена комплексна перевірка моєї роботи, але нічого протизаконного так і не знайшли… Якби так перевіряли самого Демчака, то, думаю, знайшли б не лише ту кімнату грошей – 133 мільйони гривень, але й запитали б, де і як він їх заробив? А також про його лондонську нерухомість, реальні доходи його компаній та їхнє походження. І чому, маючи квартири, будинки, зокрема 377 кв. м у Київській області, отримує від держави компенсацію за оренду житла?.. А ще, як і за що вихваляв екс-голову НБУ Гонтареву, хоча як представник профільного комітету не міг не бачити, куди її політика веде країну… Може, тому, що тепер вона сусідка його родини в Лондоні? Гарні народні обранці: діти, дружини у найбагатших столицях світу – а вони тут на заробітках? А днями ви бачили розслідування по справі Свинарчуків? Ви впізнали у викривальних кадрах обличчя нардепа?

Я впевнений, що люди із здоровим глуздом здатні дати оцінку наступним кандидатам у парламент. Жаль лише, що вже на президентських виборах ласі «прихватизувати» 18-й округ піаряться по повній. І не на свої – державні кошти, наших з вами податків, які нахабно видають за власне меценатство, та ще й змушують місцеві громади таблички про це вивішувати, щоб бува не забули «благодєтєлів». Знаю, що мер Липовця послав таких «ходоків», та і я таке не пропущу ніколи…